fbpx

Cele mai frecvente întrebări și răspunsuri despre mobilierul de bucătărie modernă

 • De ce merită să investești în bucătărie?

În primul rând pentru a te simți bine în bucătărie, pentru a pregăti preparate culinare cu plăcere și dragoste, de a te bucura de timpul petrecut cu prietenii și familia în confortul oferit de bucătărie și nu în ultimul rând este setul de mobilier reprezentând cea mai semnificativă investiție financiară pe care o faci cu amenajarea locuinței. 

De obicei, durata de folosire a mobilierului de bucătărie este de 20 ani, astfel că este indicat să investești în acel ceva care va fi alături de tine pentru următorii 20 de ani.

 • Când trebuie să mă hotărăsc pentru proiectul de bucătărie?

Fie că vorbim despre o casă în construcție sau una în renovare, cu cât mai repede cu atât mai bine. Vei avea astfel timp să evaluezi diferite variante de configurare ale bucătăriei și vom putea face încă mici ajustări ale spațiului, care pot aduce un important plus de funcționalitate și design, dar și o reducere a bugetului! Noi îți vom pregăti din timp proiectul în detaliu ce cuprinde planurile de instalații (racorduri de apă și gaz, poziția prizelor și circuitele electrice, iluminat tehnic și ambiental, proiectul de ventilație) și vom putea verifica toate stadiile de pregătire a spațiului până la momentul instalării bucătăriei.

 • Bucătăriile sunt produse la comandă?

Toate bucătăriile noastre sunt produse exclusiv în bază de comandă. Fiecare modul sau element componibil este produs special pentru bucătăria ta. Evident, există și unele restricții impuse de echipamentele electrocasnice și anumite condiționări tehnice impuse de materiale și feronerie ori pur și simplu de siguranță și ergonomie. Noi vom ține cont de cerințele tale și îți vom oferi o soluție croită pe spațiul tău.

Dacă ai o casă cu arhitectură modernă sau un apartament în oraș, cu siguranță va trebui să adopți un stil modern și pentru bucătăria ta, un stil în acord cu arhitectura, spațiul și locația. Nostalgia clasicului există în fiecare dintre noi, dar o bucătărie modernă nu înseamnă neapărat un spațiu steril și lipsit de suflet. Poți aduce un spirit clasic și acel ton de nostalgie bucătăriei tale prin mici intervenții de design: o lampă retro veritabilă, o oglindă antichizată așezată „întâmplător” sau scaune cu un design vintage.

Dacă ai o casă veche ori proaspăt restaurată … din nou îți recomandăm o bucătărie cât se poate de modernă, care să îți ofere toate avantajele tehnice și funcționale ale bucătăriei moderne, dar care, printr-un puternic contrast de design, să pună în valoare istoria casei și detaliile arhitecturale originare.

Dacă urmează să amenajezi bucătăria, aici găsești răspunsuri la toate întrebările tale

 • Care este cel mai bun material pentru bucătărie?

Criteriile de alegere a materialelor se împart în două categorii. Pe de o parte ne interesează rezistența și întreținerea ușoară, pe care o găsim în special la materiale tehnologice (melaminice, laminate, compozite, ceramică, sticlă, etc.). Pe de altă parte ne interesează ‘feeling-ul’ și senzația tactilă a materialelor, iar aici discutăm în special de materiale naturale (lemn masiv, furnir sau piatră naturală).

Alegerea materialelor și finisajelor este poate cea mai dificilă etapă a proiectului întrucât alegerea influențează direct bugetul proiectului. De aceea, fiecare proiect este analizat încă de la început și testat prin raportul dintre funcționalitate și design.

 • Există blat de bucătărie pe care pot toca direct cu cuțitul?

Blaturile de ceramică (ex. Laminam) sau piatra sinterizată (ex. Lapitec) vor rezista cu siguranță celor mai mari provocări la care te-ai gândit. Totuși, noi nu credem că este indicat să tai ceva direct pe blatul de lucru și nu pe un tocător. De exemplu, dacă vrei să tai o roșie sau chiar o felie de pâine, va fi foarte dificil să cureți blatul și în plus poți strica lama cuțitului. Dar totul rămâne la alegerea ta!

 • Blaturile voastre sunt termorezistente?

Bucătăriile noastre sunt produse 100% în Italia, iar conform reglementărilor europene este interzisă comercializarea de blaturi de bucătărie care nu respectă toate normativele de siguranță din domeniu. Așadar, toate tipurile de blaturi pe care le veți găsi la noi sunt termorezistente, complet impermeabilizate și oferă o suprafață nonbacteriană ce permite contactul direct cu alimentele.

 • De ce este importantă chiuveta?

Atunci când gătești, chiuveta este cu siguranță cel mai folosit „post” din bucătărie și cel mai pretențios din punct de vedere al întreținerii. Noi recomandăm întotdeauna chiuvete cu montaj sub blat (tip under-mount) sau chiar chiuvete integrate în blat. Acestea își vor demonstra imediat funcționalitatea prin faptul că vei avea un blat continuu și întotdeauna curat. O chiuvetă nu trebuie să fie obligatoriu mare. O singură cuvă mai generoasă poate oferi toate avantajele practice dacă beneficiază de accesoriile potrivite: tocător glisant, grătar de scurgere, cuvă pentru spălat legume sau suporturi pentru detergenți și ustensile.

Robinetul este la fel de important pentru că trebuie să completeze design-ul chiuvetei dar în același timp să îți ofere un plus de funcționalitate precum dușul activ sau extractibil, filtrarea și încălzirea apei sau chiar acționarea și reglarea prin senzori de mișcare.

 • Plită cu inducție sau plită pe gaz?

Dacă instalația electrică a casei permite, vă recomandăm categoric o plită cu inducție. Motivele sunt extrem de multe și se reflectă în eficiență, confortul în utilizare și întreținerea facilă. Pentru cei cu adevărat pasionați de gătit recomandăm și un arzător rapid pe gaz (tip WOK) lângă plita cu inducție, întrucât sunt preparate care necesită gătirea „săltată” sau plita tradițională pentru grill și legume.

Profită de profesionalismul și experiența noastră de peste 20 ani în domeniul bucătăriilor pentru proiectarea bucătăriei tale mult visate

 • Hotă cu filtrare sau cu evacuare?

Hota este un element cheie în cadrul proiectului de bucătărie. Atât designul său cât și poziționarea trebuiesc stabilite încă de la început. O hotă cu evacuare va fi întotdeauna mai eficientă, dar noile tehnologii de filtrare, cu filtre de plasmă sau carbon/zeolith, au început să ofere performanțe foarte bune. Nu uita că hota va influența și sistemul de climatizare al casei, așadar o hotă cu evacuare va scoate aerul încălzit sau răcit (în funcție de anotimp), aer ce va trebui suplinit. 

În cazul caselor pasive este obligatorie o hotă cu sistem de filtrare/recirculare.

 • Se poate monta cuptorul lângă frigider?

Da. Cuptoarele electrice moderne sunt ventilate, astfel încât nu degajă căldură excesivă în lateral și nu afectează buna funcționare a frigiderului/combinei frigorifice. Cuptorul poate fi poziționat chiar și peste un congelator sau frigider încorporabil, o soluție practică în cazul spațiilor restrânse.

 • Merită să închid bucătăria cu uși glisante?

Știm că întrebarea vine de cele mai multe ori pe fondul mirosurilor. Răspunsul nostru este DA, merită! Noi îți putem oferi inclusiv sistemul de închidere cu uși / panouri glisante dar pentru aceasta trebuie să discutăm cât mai din timp – pe cât posibil chiar din stadiul „la roșu” – pentru că pregătirea spațiului presupune o serie de intervenții tehnice… „chirurgicale”!

 • Trebuie să cumpăr electrocasnicele de la voi?

Nu este obligatoriu, dar este de preferat pentru tine. Electrocasnicele furnizate de noi sunt de cea mai bună calitate, îți putem oferi un termen de garanție extins, instalare gratuită și training la punerea în funcțiune. În cazul în care electrocasnicele sunt achiziționate separat de către tine, trebuie să ne trimiți fisele tehnice complete de încastrare, iar instalarea o putem face cu o taxă suplimentară.

 • Faceți doar bucătării?

Bucătăriile sunt centrul activității noastre, dar putem realiza și mobilier pentru living, dining sau pentru hol, toate fiind produse din aceleași materiale precum bucătăria. Astfel, în cazul proiectelor open-space, putem realiza o soluție de design completă și coerentă.

 • Sunteți producător?

Bucătăriile noastre sunt realizate în patru facilități de producție din Italia, sunt produse 100% în Italia de către fabrici cu tradiție, ce îmbină artizanatul cu cele mai noi tehnologii de producție existente în lume. Fiecare piesă de mobilier este în sine un unicat și este tratată individual în procesul de producție special pentru bucătăria ta.

Doris Luca

Doris Luca

Managing partner @ myKitchen | Sunt aici să te ajut cu informații, sfaturi și tot ce te-ar putea interesa despre lumea fascinantă a bucătăriilor. Mă poți contacta prin email: doris@mykitchen.ro sau telefon: 0740315295. Te aștept la showroom să explorezi cele mai noi tendințe în design-ul de bucătării italiene. myKitchen.ro | Bucătării cu personalitate Bd. Ferdinand I nr. 70, parter, Sector 2 - București

Suntem aici pentru dialog, scrie-ne:

Gândit ca sistem de project tracking și project management, Concierge intermediază toate procedurile de lucru și comunicare între studio și client pentru a simplifica relația de colaborare.

MyKitchen. Bucătării cu personalitate.