fbpx

Bucătăriile de lux au devenit în ultimii ani un subiect tabu pentru cei mai mulți dintre noi, fiind asociate în primul rând cu opulența, excesul și implicit cu prostul gust…

Din păcate, avem foarte multe exemple de acest fel la îndemână și acesta este un motiv în plus pentru care termenul „lux” a devenit sinonim al „vulgarului”, un termen parcă de evitat, încercând mai nou să fie cumva suplinit de termenul „premium”- a cărui conotație este larg interpretabilă.

Și totuși, Luxul face parte din natura noastră de a ne dori superlativul, de a ne dori confortul suprem și starea de bine, de siguranță, de a ne oferi sentimentul de împlinire, de a ne răsfăța cu tot ceea ce există mai bun.

Iar mobilierul de bucătărie nu face excepție, astfel că nu trebuie să ne fie teamă să ne dorim Luxul, implicit o bucătărie de lux, trebuie doar să îl redefinim în percepția noastră. 

În cazul mobilierului de bucătărie, în urmă cu doar 20 de ani, o bucătărie de lux însemna, printre altele, a fi realizată din lemn masiv de esență exotică rară, cu blaturi groase din piatră naturală atent selecționată, adusă din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Vremea când bucătăriile de lux reprezentau o demonstrație de importanță, clasă și putere financiară a celor care le dețineau -prin folosirea în exces a materialelor naturale prelucrate cu metode artizanale costisitoare- a apus, iar astăzi încercăm să fim cât mai responsabili față de resursele planetei, să combatem excesul și să trăim în armonie cu propriile nevoi și spiritul nostru interior.

Bucătăria Noului Lux înseamnă respectarea acestor principii, astfel că mobilierul de bucătărie va fi realizat din materiale produse tehnologic, eco-sustenabile, reciclabile și chiar regenerabile, panouri cu structuri celulare din aluminiu sau finisaje inteligente ce reproduc fidel materialele naturale până la nivel tactil. 

Blaturile foarte groase de piatră au fost înlocuite de blaturi de grosimi minime (de până la 4mm!) din ceramică sau piatră sinterizată. Toate aceste noi materiale oferă cele mai elevate performanțe estetice și caracteristici practice de neegalat și sunt perfect prelucrate de roboți industriali.

În cazul unei bucătării de lux, fiecare element este proiectat individual, doar pentru tine. Chiar și în cazul unui „banal” blat de bucătărie din ceramică – materialul, finisajul, culoarea, grosimea și dimensiunea, tipul de profilare, armarea pentru rezistență, integrarea chiuvetei din inox îmbrăcată în același material ceramic etc… până chiar și modul de ambalare este personalizat astfel încât blatul să poate fi livrat și montat la tine în casă, fără riscuri și cu un rezultat garantat. 

Pentru bucătăriile de lux acesta este reflectat prin unicitate, prin munca inginerilor proiectanți, a arhitecților și designerilor care au lucrat la realizarea bucătăriei tale, totul fără cel mai mic exces, fără risipă și cu respect față de mediu.

Electrocasnicele urmează și ele aceleași principii ale Noului Lux

Nu mai reprezintă un lux pentru nimeni apa minerală din Elveția, îmbuteliată într-un exces de plastic sau sticlă și transportată două mii de kilometri. Noul lux este să ai în casă o stație de purificare și demineralizare a apei astfel încât să bei apa de la robinet la standardele celei din Elveția, și mai mult, să o folosești chiar și pentru gătit! Electrocasnicele de lux sunt concepute pe principii de automatizare, astfel încât să nu trebuiască supravegheate și să îți ofere cât mai mult timp alături de cei dragi, în paralel cu un rezultat excelent.

Chiar dacă totul este robotizat si automatizat, asta nu înseamnă că a dispărut complet munca omului în producția bucătăriilor de lux. Dimpotrivă, latura artistică a luxului este reprezentată de elemente ce pot fi produse doar manual, atizanal, de către meșteri ce folosesc metode tradiționale, transmise peste generații. Acestea sunt prezente prin elementele decorative, menite să insufle spiritualitate și totodată reprezintă o ancoră în trecut, amintindu-ne în permanență de realele valori umane.

Andrei Gângă

Andrei Gângă

Interior designer @ myKitchen București | Mă recomandă experiența de peste 20 ani în domeniul bucătăriilor, capacitatea de a rezona cu fiecare client în parte și intuirea nevoilor tale reale, astfel că proiectul bucătăriei este unul care să îți reflecte personalitatea și în același timp cu un design elegant, care să sfideze trecerea timpului, funcțional și care ține cont de toate condiționările spațiului. Te aștept la showroom să discutăm despre bucătăria ta! myKitchen | Bucătării cu personalitate Bd. Ferdinand I nr. 70, parter, Sector 2 - București

Suntem aici pentru dialog, scrie-ne:

Gândit ca sistem de project tracking și project management, Concierge intermediază toate procedurile de lucru și comunicare între studio și client pentru a simplifica relația de colaborare.

MyKitchen. Bucătării cu personalitate.