Cumpărarea unei bucătării pentru apartamentul tău proaspăt renovat sau pentru noua ta casă este o achiziție importantă care ascunde multe capcane și dificultăți.
Este un proces lung și complex care trebuie înfruntat cu răbdare și competență. Te sperie doar gândul la eventuale măsurători, relevee, vizite prin zeci de magazine, căutări online, proiecte, estimări de cost sau montaj?
Ești confuz și încurcat de zecile de oferte de bucătării pe Facebook, panouri publicitare sau din vitrinele magazinelor de mobilă? Trebuie să evaluezi doar prețul bucătăriei? Sau să te bazezi pe un brand de bucătării pe care îl consideri de încredere? Trebuie să apelezi la un arhitect? Firma A îți oferă gratuit blatul din cuarț, dar compania B îți oferă gratuit anumite aparate electrocasnice…
Nicio problemă, a venit momentul să te relaxezi și să afli câteva detalii importante ce te vor ajuta să iei decizia corectă în alegerea mobilierului de bucătărie.
În primul rând, Momentul Bucătăriei apare brusc și poate trece rapid pe lângă tine dacă nu ești atent. De cele mai multe ori apare când instalatorul te sună și te întreabă „Unde să vă trag apa pentru chiuvetă la bucătărie?” Și atunci, pentru a „o rezolva” repede, trebuie să îți imaginezi o oarecare organizare în bucătărie … că doar nu are cum să fie ceva complicat!
Păi: pun chiuveta în dreapta, hota spre fereastră – ca să se aerisească mai bine (…hota) și frigiderul merge la fix după ușă, ca să nu mă împiedic toată ziua de el. Aaa… și mai era ceva, cuptorul se pune sus acum, arată modern… și mai e și cuptorul cu microunde…și cafetiera, că de data asta vreau si eu una bună, automată. Să pun oare și mașină de spălat vase, că văd că toți și-au luat? … și asta unde oare este bine să fie pusă, la stânga sau la dreapta chiuvetei? Dar oare intră toate astea, că mai trebuie și o masă… și niște dulapuri…
Probabil vei reuși să încropești ceva care să te mulțumească pe moment, dar poți fi absolut sigur că nu ai rezolvat bucătăria, din contră, poți face multe greșeli care pot avea rezultate dezastruoase pe termen lung.
Mergi așadar la un specialist în bucătării, cât mai din timp, adică înainte să îți asumi tu conducerea șantierului și să îi dai indicații lui Nea’ Meșterul cum să tragă racordurile de apă și cum să pună faianța, eventual pe toți pereții … că oricum au rămas 2 cutii și … nu se știe, mai bine să fie!
Repet. Mergi la un specialist în bucătării, mai ales că în România, încă este GRATIS!
Iar un adevărat specialist te va ajuta cu siguranță să nu lași să treacă Momentul Bucătăriei pe lângă tine!
Oferte imaginare
Piața din România este invadată de pseudo-oferte, promoții inventate, discount-uri și cadouri false, care se regăsesc și la showroom-urile de mobilier de bucătărie.
Anunțuri de genul “blat de cuarț gratuit” care eventual se cumulează cu alte promoții existente s-ar putea să îți dea mari dureri de cap pentru a le citi și calcula multiplele combinații care să facă posibilă obținerea acestor reduceri mult mediatizate.
Iar într-un final poți avea surpriza să descoperi că de fapt nu a fost nicio reducere reală pentru că prețul unor elemente a fost mărit pentru a suplini discount-ul cât și pentru a da iluzia unor potențiale reduceri.
Când, din punctul nostru de vedere, mai simplu și mai transparent poate fi acordat un discount la valoarea totală de plată, în cazul în care acest lucru este posibil.
Noi, spre exemplu, oferim din start cel mai bun preț pe care îl putem acorda pentru bucătăria ta.
Când și cum se plătește bucătăria?
În mod normal, pentru achiziția mobilierului de bucătărie este necesar să plătești un avans de minim 30% (marea majoritate a magazinelor solicită 50% sau chiar 70%) – la momentul plasării comenzii și/sau a semnării contractului, pentru a o lansa în producție și apoi să plătești diferența cu câteva zile înainte de livrare.
De cele mai multe ori, etapa de livrare, respectiv montaj reprezintă un moment important în întregul proces de realizare a bucătăriei, este faza în care devin vizibile orice erori în proiectare sau în procesarea comenzii și care duc uneori la apariția unor incidente neplăcute. Dacă nu este gestionată cu profesionalism de către echipa de montaj și distribuitorul de mobilier de bucătărie, aceste probleme pot crea neînțelegeri și momente neplăcute. Important este de înțeles că aceste probleme pot apărea dar cu profesionalism pot fi ușor depășite și te vei bucura de rezultatul mult așteptat.
În ceea ce privește electrocasnicele, indiferent ce promoții tentante poți întâlni, noi îți recomandăm ferm să nu achiziționezi niciun aparat până la momentul în care este definitivat proiectul mobilierului de bucătărie și să discuți în prealabil cu un specialist. Și noi îți putem face o ofertă, care de multe ori este însoțită de avantaje pe care nu le întâlnești în on-line, cum sunt: garanția extinsă, instalare gratuită, instructaj la punerea în funcțiune, echipamente și accesorii bonus. În plus, îți putem oferi electrocasnice „de nișă”, pe care nu le poți achiziționa din magazine de retail.
Totuși, în cazul în care ai achiziționat deja echipamentul electrocasnic, la momentul plasării comenzii noi informăm producătorul italian în privința electrocasnicelor ce vor trebui încorporate în corpurile de mobilier (marca, modelul și codul) astfel ca toate elementele de mobilier să fie croite pe dimensiunile exacte ale electrocasnicelor. Deși electrocasnicele par a fi standardizate, în funcție de producător pot exista mici diferențe de construcție, care dacă nu sunt luate în calcul pot afecta rezultatul final.
De asemenea, pentru a evita situațiile neprevăzute, noi luăm în calcul și mici marje de siguranță pentru montaj, astfel dacă pe parcursul derulării lucrărilor de amenajare apar eventuale îngroșări ale pardoselii sau încărcări ale pereților/tavanelor, acestea să nu afecteze montajul mobilierului de bucătărie.
După ce am finalizat proiectul și am plasat comanda la producătorul italian, aceasta este verificată suplimentar de un specialist proiectant și într-o ultimă etapă bucătăria ta este produsă și livrată în timpul specificat (cu excepția unor întârzieri cauzate de împrejurări neprevăzute). Corpurile de mobilier vin deja asamblate, blaturile decupate pentru a încorpora echipamente electrocasnice iar montajul va fi realizat de adevărați profesioniști cu o mare experiență, care pot gestiona cu succes eventualele situații neașteptate.
Bineînțeles, este de dorit ca toți parametrii pe care noi i-am înregistrat la momentul măsurătorii să rămână sau să evolueze în sensul agreat de noi la semnarea contractului. În sens contrar, dacă apar modificări după ce proiectul a fost trimis spre execuție nu se mai pot opera modificări, ceea ce înseamnă că de exemplu, dacă tavanul de gips-carton a fost coborât mai mult decât cota agreată, va trebui să îți asumi aceste modificări. Chiar și în această situație indezirabilă, noi vom încerca să te ajutăm cât de mult posibil, astfel încât să putem instala mobilierul de bucătărie.
În concluzie, îți repetăm încă o dată ce importanță vitală are implicarea unui specialist în proiectul tău. Pe lângă proiectarea și asumarea tuturor chestiunilor tehnice, de funcționalitate și ergonomie, un specialist îți va ridica întrebări, care te vor ajuta să înțelegi cât de importantă poate fi bucătăria în viața ta, cât de multe avantaje și mici plăceri de zi cu zi îți poate oferi, cât de mult contează pentru sănătatea, echilibrul și chiar pentru bugetul familiei, cât de mult participă în viața ta socială, în weekend-urile cu musafiri ori vacanțele de Sărbători.