fbpx

A spune că este posibilă stabilirea prețului unei bucătării moderne la modul general este un lucru greu de realizat, deoarece fiecare model, fiecare marcă și fiecare tip diferit de mobilier de bucătărie au prețuri care variază și pot fi foarte diferite în raport cu materialele, finisajele și accesoriile cu care este creat modelul de bucătărie selectat.

Cât ar trebui să coste o bucătărie modernă?

Pentru cei mai mulți dintre noi, bucătăria este cel mai scump lucru pe care îl cumpărăm cu „banii jos” într-o viață. Așadar, merită să acorzi toată atenția procesului de achiziție al unei bucătării, nu doar din prisma valorii investiției cât și din punct de vedere al faptului că bucătăria nu o vei putea schimba la fel de ușor ca mașina, de exemplu. O bucătărie este proiectată să reziste pentru 20 de ani de utilizare intensă, astfel că investiția se va amortiza cu prisosință în tot acest timp, cât tu te vei bucura de ea.

Ca să revenim la cifre concrete, o bucătărie ar trebui să reprezinte 10% din valoarea imobiliară a casei tale. Trebuie să ai în vedere că pe lângă a-ți oferi confort și plăcere în utilizare, în cazul vânzării casei, bucătăria va crește valoarea imobiliară cu cel puțin acești 10% investiți. Poate ai observat că atunci când cauți să cumperi sau să închiriezi o casă primul lucru la care te uiți și îl verifici cu atenție este bucătăria. Așa că nu este de mirare că și atunci când vei vinde casa, bucătăria va fi un important atu comercial.

Indicații de ordin practic despre cum să gestionezi costul bucătăriei

Există o serie de factori de luat în considerare care influențează prețul unei bucătării moderne, pornind de la dimensiunile acesteia, tipul de configurație aleasă, materialele folosite, aparatele electrocasnice și până la accesorii.

1. Stabilește un buget.

Este sarcina (și interesul) unui designer competent să găsească cea mai bună soluție pentru nevoile tale, respectând bugetul alocat. Dacă ne oferi această informație chiar de la început, vei folosi la maxim timpul alocat pentru discuție și studiul proiectului tău. Ca să îți faci totuși o idee de cost, prețul unei bucătării moderne de design italian începe de la 700 euro/metru liniar, fără a lua în calcul accesoriile. Dacă totuși dorești să afli mai multe despre cât costă o bucătărie modernă, descoperă ofertele noastre speciale. Prezentăm 19 configurații, toate detaliate, inclusiv cu preț.

2. Bucătărie închisă sau open space?

Într-o bucătărie închisă vor prima aspectele practice și funcționale, astfel că și alegerea materialelor – care sunt un factor decisiv pentru preț – trebuie să fie și ea practică. Te poți orienta către front-uri (ușile corpurilor de mobilier) din melamină sau HPL, care sunt economice – dar rezistente și ușor de întreținut – și poți investi un pic mai mult într-un blat și/sau placare de perete dintr-un cuarț compozit care va fi vizual foarte prezent, devenind astfel vedeta bucătăriei.

Trebuie menționat că bucătăriile mici nu oferă o perspectivă completă asupra ansamblului, nota bucătăriei moderne fiind asigurată de mici elemente de design pe care le vei avea în permanență în câmpul tău vizual – spre exemplu: module de nișă, placări retroiluminate, polițe și casete de perete pe care le poți decora frumos -.

În cazul unei bucătării deschise, tip open-space, lucrurile se schimbă întrucât trebuie să existe o continuitate, fluiditate și coerență pentru întregul spațiu de zi: bucătărie-dining-living-hol de intrare. De data aceasta, alegerea materialelor va fi ceva mai dificilă și implicit mai costisitoare, deoarece acestea trebuie să răspundă unei sume de cerințe, atât de ordin practic, dar mai ales de ordin estetic.

De asemenea, fiindcă vorbim de un spațiu complex, vor fi mai multe materiale în mood-board-ul nostru, asociate cu elemente de design de tip vitrine sau rafturi metalice, placări de perete, astfel încât trebuie găsit un echilibru al prețurilor.

Îți recomandăm să vii la showroom cu măsurătorile camerei, sau chiar cu planul cadastral, pentru a stabili configurația bucătăriei tale, elementele pe care o va conține și orice alegere ad-hoc.

De obicei, cu excepția cazului în care există deja un plan elaborat de designer-ul sau arhitectul tău, designer-ul de mobilier de bucătărie este cel care efectuează o evaluare a spațiului pentru creionarea proiectului final.

3. Evaluează materialele.

Costul unei bucătării este influențat în cea mai mare măsură de materialele selectate.

Materiale pentru uși: acestea pot varia de la melamină, care este rezistentă, ușor de curățat, cu un preț bun și estetică – la MDF vopsit, până la materiale de înaltă ținută estetică, cum ar fi sticla, furnirul sau inoxul.

Pentru a gestiona costul bucătăriei și totuși a obține o bucătărie de calitate, ușile pot fi alese din melamină sau acril, materiale care astăzi au un efect estetic cu mult peste cel din trecut.

Materiale pentru blatul de lucru.

Blaturile de lucru pot afecta semnificativ bugetul dacă sunt alese din marmură, piatră naturală, rășină de ciment sau în alte materiale prețioase, în comparație cu blaturile din laminat, care sunt mai economice.

4. Alege aparatele electrocasnice doar după ce ai planul bucătăriei.

Prețul acestora poate afecta semnificativ costul de mobilare a bucătăriei pe baza pachetului creat. Alegerea electrocasnicelor în versiunea de bază sau din același brand pentru întreaga bucătărie, ajută la menținerea sub control a costului total.

De exemplu, un pachet complet de electrocasnice complet încorporabile NEFF Collection, ce include cuptor electric, plită cu inducție, mașină de spălat vase, hotă, combină frigorifică, chiuvetă și robinet pornește de la 3.500 euro.

Îți sugerez să verifici dacă există promoții în desfășurare, deoarece acestea sunt adesea interesante. Spre exemplu, mărcile de renume Bosch și NEFF au în permanență campanii care fie extind garanția produselor cu până la 5 ani, fie acordă produse promoționale la achiziția peste un anumit plafon.

De asemenea, reflectă asupra modului de utilizare a electrocasnicelor, pentru a înțelege, dincolo de dorințe și tendințe, ceea ce îți este cu adevărat util în bucătărie.

5. Ia în considerare accesoriile.

Iluminarea interioară a compartimentelor interioare, sertarele și coșurile extractibile, divizoarele pentru sertare, ușile retractabile pentru coloane (adică cele care intră în interiorul mobilierul, în spațiul dintre 2 coloane), echiparea interioară a sertarelor, mecanismele pentru corpul de colț, elementele de colectare separată a gunoiului menajer sunt doar câteva dintre accesoriile pe care le poți introduce în bucătărie. La realizarea costului final, pot determina o creștere semnificativă.

Din acest motiv, nu investi în accesorii inutile, care chiar dacă îți par minunate la showroom, nu te vor ajuta în viața de zi cu zi. Alege doar acele accesorii pe care le simți cu adevărat necesare pentru utilizarea pe care o vei da bucătăriei tale. Sfatul nostru îți poate fi util și în acest sens, dacă ne spui care este fluxul casei și cum trăiești în acest spațiu.

Care este costul unei bucătării moderne?

Frumusețea stilului este în funcționalitatea sa, ceea ce înseamnă că putem construi o bucătărie modernă la un preț convenabil.

Ideea principală a designului modern este de a crea spații elegante care utilizează eficient materialele.

Catalog de prețuri

Pentru a-ți face o idee despre prețul pentru o bucătărie complet mobilată, te rugăm să completezi datele personale și vei primi catalogul de prețuri estimative pe e-mail.

  • Numărul de telefon nu este obligatoriu, însă dacă îl vei completa, un reprezentant MyKitchen Studio va intra în legătură cu tine pentru a discuta câteva detalii despre bucătăria ta de vis.

Doris Luca

Doris Luca

Managing partner @ myKitchen | Sunt aici să te ajut cu informații, sfaturi și tot ce te-ar putea interesa despre lumea fascinantă a bucătăriilor. Mă poți contacta prin email: doris@mykitchen.ro sau telefon: 0740315295. Te aștept la showroom să explorezi cele mai noi tendințe în design-ul de bucătării italiene. myKitchen.ro | Bucătării cu personalitate Bd. Ferdinand I nr. 70, parter, Sector 2 - București

Suntem aici pentru dialog, scrie-ne:

Gândit ca sistem de project tracking și project management, Concierge intermediază toate procedurile de lucru și comunicare între studio și client pentru a simplifica relația de colaborare.

MyKitchen. Bucătării cu personalitate.