fbpx

Ce înseamnă o bucătărie modernă? Care sunt caracteristicile care ne permit să o definim ca atare? Noi, echipa My Kitchen Studio știm bine acest lucru și îți vom oferi câteva idei practice despre bucătăriile moderne.

Este o propunere ce integrează soluții la modă, care sunt atât funcționale cât și capabile să satisfacă nevoile unei clientele din ce în ce mai solicitante și informate.

Bucătăria modernă este cea mai populară alegere printre designerii de interior și clienții cu care lucrăm, iar de cele mai multe ori, generațiile tinere sunt în căutarea unui mobilier de bucătărie în acord cu un stil de viață mai dinamic și orientat către întreținere ușoară și practicitate.

Dezvoltăm ansambluri moderne de mobilier de bucătărie, cu atenție pentru tradiție și inovație, organizate în funcție de stilul tău, pentru a crea spații interesante, utile și funcționale.

Câteva idei despre bucătăriile moderne

Când vorbim despre bucătăriile moderne ne referim nu numai la impactul estetic care le distinge, ci și la materialele utilizate și la tipul de folosire al acestora, care trebuie să țină cont de noile stiluri de viață care sunt din ce în ce mai „inteligente”. Acestea sunt cele trei puncte cheie pe care le luăm în considerare atunci când propunem soluții de design pentru bucătării moderne.

Ambientele tind să se deschidă, granițele dintre o cameră și alta devin insesizabile, iar bucătăriile, care țin pasul cu această tendință, tind să ofere soluții care se bazează pe limbajul zonei de zi: elementele tehnice sau estetic neplăcute sunt ascunse, să fie dezvăluite numai atunci când este nevoie. Mânerele dispar, pentru a face loc celor elegante integrate în structură (tip gola), cu mânere încastrate sau chiar înlocuite complet cu deschideri push-pull pentru un limbaj absolut minim.

S-a renunțat, de asemenea, la ideea de hota clasică vizibilă sau integrată în corpurile suspendate pe perete și facem loc noilor hote de top și avansate tehnologic: ascunse în blaturile de lucru sau complet integrate în plitele de inducție. 

Ultima idee, dar nu mai puțin importantă, este utilizarea așa-numitelor blaturi „snack” în proiectarea unei bucătării moderne: Masa nu este uitată, dar cu siguranță trebuie să facă loc acestor blaturi comode care permit preparare rapidă, dar și gustări sau aperitive cu prietenii.

Care sunt caracteristicile spațiului vostru?

Familiile vor avea nevoie de mai mult spațiu, comparativ cu persoanele singure sau cuplurile, iar cu copiii care se joacă activ, siguranța bucătăriei moderne va fi foarte importantă.

Din acest motiv, acordăm o deosebită atenție proiectării, astfel ca tot ansamblul de mobilier de bucătărie să fie ergonomic, funcțional dar mai ales sigur în utilizare, chiar și de către cei mici.

În etapa montajului realizăm fixarea cu precizie a elementelor pentru a asigura stabilitatea pieselor de mobilier și a garanta siguranță în utilizare.

Lumina joacă un rol fundamental.

Spațiile bine luminate sunt semnul distinctiv al stilului modern, iar atunci când pregătești mâncarea este important să ai o vedere optimă a zonei de gătit.

Pentru iluminat, există tendința de a folosi lumini încorporate în mobilierul de bucătărie modernă, dar întotdeauna încercăm să punem accent pe cea naturală. Chiar și lămpile de suspensie sunt ideale pentru acest stil particular.

Întotdeauna avem în vedere poziționarea ferestrelor, a caloriferelor și centralei termice, culoarea pereților, tipul de pardoseală, instalația electrică, traseul de evacuare al hotei, fluxul de gătit, servirea persoanelor la masă și nu în ultimul rând cum luați masa alături de cei dragi. Totul este calculat, integrat, compus în ansamblul de mobilier de bucătărie proiectat la comandă.

Gândim în ansamblu și gândim la milimetru.

Este esențial să ai în vedere criteriile tale de întrebuințare a spațiului de bucătărie. Bucătăriile moderne sunt în principal funcționale, iar frumusețea acestora derivă din utilitate și simț estetic.

O idee bună de design, cu care nu dai greș, pentru o bucătărie modernă este de a opta pentru un contrast viu între pardoseală, mobilier și pereți. Aceasta nu înseamnă combinarea unor culori tari ci mai degrabă alegerea unui blat de lucru din piatră naturală gri asociată cu uși de mobilier pentru bucătărie din lemn sau în culori neutre sau, de ce nu, chiar alb pentru bucătăria ta modernă.

Insula este un element esențial al bucătăriilor moderne, deoarece permite punerea în practică a unei multitudini de soluții pentru zona de luat masa, zonă care poate fi completată cu scaune moderne și alte elemente funcționale pentru a te bucura de cafeaua de dimineață sau pentru a lua o gustare după-amiaza.

Pentru spațiile mai mari poți lua în considerare ideea unei bucătării open space.

Designul modern este o sursă de inspirație pentru a crea armonie completă în casă. O bucătărie modernă este dinamică, un amestec perfect de mobilier funcțional și estetic. Alegerea mobilierului de bucătărie modernă înseamnă experimentarea cu materiale noi și concepte noi.

Doris Luca

Doris Luca

Managing partner @ MyKitchen | Sunt aici să te ajut cu informații, sfaturi și tot ce te-ar putea interesa despre lumea fascinantă a bucătăriilor. Mă poți contacta prin email: doris@mykitchen.ro sau telefon: 0740315295. Te aștept la showroom să explorezi cele mai noi tendințe în design-ul de bucătării italiene. MyKitchen.ro | Bucătării cu personalitate Bd. Ferdinand I nr. 70, parter, Sector 2 - București

Suntem aici pentru dialog, scrie-ne: