fbpx

Ai văzut imagini superbe pe Pinterest sau Instagram cu proiecte de design interior excepționale, iar imaginația ta a început să funcționeze de la sine. Opțiunile sunt nelimitate și te gândești că un designer de interior poate reproduce anumite piese de mobilier care îți plac, ori poate crea un proiect personalizat pe baza criteriilor tale tehnice și estetice.

Știi, bineînțeles, că majoritatea imaginilor de inspirație de pe Pinterest sau Instagram sunt randări 3D, simulări de amenajare interioară realizate cu foto-realism impresionant. Multe persoane nu pot face diferența între o randare 3D foto-realistă și o fotografie reală de proiect, însă nu acesta este subiectul articolului, uneori nici noi nu ne dăm seama la prima vedere.

  • Zampieri Cucine, Line K. Fotografie reală sau simulare 3D?

  • Producție foto catalog Zampieri Cucine, Line K.

Randările 3D în proiectarea de bucătărie

Deschidem o discuție despre randările 3D, proiectele lucrate de designeri de interior și arhitecți pentru a prezenta clienților propuneri de amenajare interioară. Realismul unei proiectări 3D implică simulări de lumină, culoare, atmosferă, texturi, umbre și forme de mobilier în cadrul unui spațiu, astfel criteriul de producție al simulării, foto-realismul, poate fi considerat la fel de important ca și fișa tehnică de proiect.

Randările sunt la ordinea zilei în proiectare, ne ajută să vedem și să arătăm clienților imaginea de ansamblu și detaliile necesare într-un mod realist, aplicate pe spațiul lor și pe criteriile specifice de dimensiuni sau condiționări de spațiu. Cu ajutorul unei randări 3D, știm ce forme producem, la ce scară și dimensiuni, la ce cotație de preț se poate fabrica propunerea din imagine.

  • Zampieri Cucine. Simulare 3D.

Simularea 3D arată bine, dar poate fi produsă pentru spațiul tău?

Deosebirea față de o randare 3D de inspirație (tip Pinterest) și o randare 3D de proiect tehnic este faptul că randarea de proiect tehnic poate fi produsă în fabrică exact ca în imagine, cu texturi, forme, materiale și dimensiuni exacte. Obiectivul unei randări 3D este foto-realismul simulării, dar considerăm că obiectivul nostru tehnic în randări 3D de mobilier este producția de fabrică. Capacitatea de a produce ceea ce simulăm în proiect este un mare avantaj pentru lucrări personalizate de design interior.

O randare de inspirație, lucrată doar ca moodboard, necesită shopping în magazine de mobilier pentru a găsi unitățile din imaginea randată, fie proiectul este conturat cu inspirație din magazine. Adesea, la shopping nu sunt mereu identificate piesele căutate, sunt căutate piese cu forme asemănătoare, avem mai mult loc pentru improvizație.

O simulare de proiect de mobilier cu producție de fabrică permite realizarea 1:1 a unităților din imagine, iar soluțiile de producție sunt multiple. Acestea pot fi completate cu piese de shopping pentru accente de stil și complementaritate.

A lucra design interior cu simulare 3D înseamnă management tehnic de proiect, mai presus de estetică.

În design-ul de mobilier de bucătărie și/sau de interioare, lucrăm cu randări exacte ale ansamblelor care intră în producție. Lucrăm cu repere din cataloage de producător, iar cotația de preț este realizată cu ajutorul unor parametri de personalizare în funcție de dimensiuni per grupe de prețuri pentru materiale, inclusiv cerințe speciale de forme sau funcționalități.

Proiectul unei randări 3D de producție este utilizat ca fișă tehnică de comandă în fabrică, însă randarea de inspirație este doar o imagine orientativă de stil. O randare 3D fără capacitate de producție personalizată este doar un moodboard de inspirație.

Mai mult decât randări 3D pentru inspirație, dezvoltăm proiecte tehnice cu simulare 3D personalizate pentru producție de fabrică.

Suntem o echipă de proiectanți de design interior cu specializare în mobilier de bucătărie, însă lucrăm și proiecte complete de amenajări interioare pentru locuințe de variate dimensiuni, inclusiv apartamente, case, ori chiar ansambluri rezidențiale.

Dezvoltăm proiecte personalizate de mobilier de bucătărie ca pasiune principală în arta design-ului interior și colaborăm cu companii mari de producție din Italia – Zampieri Cucine, Arredo3 sau Doimo Cucine.

La showroom MyKitchen avem acces la zeci de cataloage de producător și mostre de materiale pentru personalizări la detaliu ale proiectelor în lucru. Lucrăm cu software dedicat pentru proiectare 3D și cotație de preț, iar schițele noastre și randările 3D intră în producție pe baza unor fișe tehnice de proiect.

Dacă ești în căutarea unui design pentru mobilierul de bucătărie, te așteptăm cu programare la showroom să vedem cum putem transforma un vis și un proiect randat 3D într-o realitate la tine în bucătărie.

MY KITCHEN

MY KITCHEN

Bucătării de lux | myKitchen Bucătării cu personalitate Descoperă cele mai noi și frumoase compoziții de mobilier bucătărie din Italia. Te așteptăm cu bucătării moderne, bucătării FENIX, insulă bucătărie, mobilă bucătărie de colț. Consultanță de specialitate și proiectare 3D personalizată.

Suntem aici pentru dialog, scrie-ne:

Gândit ca sistem de project tracking și project management, Concierge intermediază toate procedurile de lucru și comunicare între studio și client pentru a simplifica relația de colaborare.

MyKitchen. Bucătării cu personalitate.