fbpx

Suntem la Millo Residence, Voluntari, un complex rezidențial liniștit, cu circuit închis, unde copiii se joacă în siguranță și se pot simți în libertate atunci când își doresc. Aici, majoritatea familiilor au copii, iar aceștia sunt cam de aceeași vârstă, astfel își pot face prieteni rapid.

Suntem în vizită în bucătărie la familia Ceban, Ghenadie și Cristina, alături de fiica lor, Amalia, mutați la casă nouă în complex începând cu luna mai 2020.

Am ajuns să îl cunoaștem pe Ghenadie Ceban la începutul anului 2020, venit la showroom MyKitchen Studio după un tur de onoare pe la toți producătorii de mobilier de bucătărie din București. În căutarea ofertei ideale de bucătărie, Ghenadie a devenit un expert în ofertele producătorilor locali, bazat pe documentare proprie și studii comparative în funcție de propunerile primite.

Odată ajuns la noi la showroom, în mod evident, ne-am înțeles din priviri că ori vom lucra împreună, ori trebuie să găsească, din nou, o alternativă. Ședința de consultanță a început cu scântei datorită unei schițe de arhitect care nu putea fi realizată în producție dintr-o serie de motive funcționale și estetice.

Colaborarea cu Ghenadie nu promitea rezultate prea încântătoare, fiind un client “deja pățit”, cum s-ar spune, cu temele făcute și actualizat în cadrul domeniului, însă care își pierduse entuziasmul pe parcurs.

L-am așteptat înapoi la showroom după prima ședință de consultanță pentru a vorbi pe baza unui proiect realizat conform cerințelor făcute, însă complet diferit față de așteptările sale.

Primele momente au fost tensionate datorită elementului de surpriză – bucătăria nu semăna cu ce își imagina Ghenadie, iar acest “mic” detaliu de ansamblu putea fi o problemă, ori putea fi soluția căutată. Încet-încet, după șocul de “bun venit”, noile rațiuni de proiectare au prins rădăcini în viziunea clientului, astfel situația s-a detensionat și am lucrat împreună pe propunerea studioului, cu elemente personalizate conform ideilor lui Ghenadie.

 “În 2 ore ne-am contrazis de 4 ori, însă ne-am împăcat la mijloc cu o varian care ne-a plăcut amândurora.  Mi-a părut bine că am fost contrazis, refuzat și eventual ghidat de Andrei în proiectarea bucătăriei. A pornit de la ideile mele teoretice, a refuzat rezolvările practice de primă mână, m-a ajutat să îmi definesc dorințele și așteptările cu privire la mobilierul de bucătărie. Mai mult decât un executant de mobilier, Andrei este un creator de bucătării.

  • Ghenadie Ceban

*Click pe imagini pentru o versiune mai mare.

Ghenadie și-a dorit o bucătărie open space cu mobilier fără mânere, cu aspect mat, linii esențiale și minimaliste, care să formeze câteva zone de interes în cadrul spațiului de la parterul casei – zona utilă de bucătărie, zona de bar, zona de dining.

Proiectul nostru a pornit de la un punct central de interes, trecerea dintre zona de bucătărie utilitară către zona de dining prin intermediul unei insule centrale. Deasupra insulei avem o etajeră deschisă care corelează unitățile suspendate, stânga și dreapta, cele din zona de utilitate și unitățile vitrate din zona de dining.

Vitrina cu sticlă acidată bronz și retroiluminare a polițelor ascunde pahare de cristal dintr-o colecție personală care continuă să crească și să impresioneze invitații, fiind un element de lux din dining room, în contrast cu ansamblul utilitar.

Insula centrală atrage toți musafirii cuplului Ghenadie și Cristina, fiind de asemenea și locul preferat pentru servirea mesei în familie. Insula delimintează zonele din bucătărie și permite gazdelor să întrețină cu gustări, băuturi și dialog invitații care migrează dinspre zona de living room, parte din open space-ul de parter.

Materialul solicitat de Ghenadie pentru fronturi a fost în mod explicit Fenix, cu variate finisaje de culoare – Fenix NTM Grigio Bromo și Fenix Grigio Efesso.  Apreciază acest material datorită simplității în utilizare – curățare ușoară, rezistență la zgârieturi, textură catifelată. Blatul de lucru este realizat din HPL Porfido Mika Nero, cu grosime de 20 mm, fiind singurul element de compoziție care urmează a fi înlocuit peste câțiva ani cu un blat de granit, preferabil.

“Deși piatra poate fi un pic mai costisitoare, iar bugetul nu mi-a permis extravaganțe pentru această perioadă, mă gândesc să înlocuiesc blatul de HPL Mika Nero cu un blat de granit peste câțiva ani, când bugetul îmi va surâde pentru idei de înnoire.”

După montajul bucătăriei și mutarea la casa nouă, familia a integrat cu simplitate configurația de bucătărie în cadrul vieții cotidiene, iar insula centrală a devenit un nucleu al zonei de parter, zona preferată a fiicei Amalia și un element care impresionează fiecare invitat.

Materiale pentru bucătărie

  • Front 1: FENIX NTM Grigio Bromo
  • Front 2: FENIX NTM Grigio Efesso
  • Mâner: Profil „Gola” aluminiu anodizat negru
  • Blat de lucru: HPL Porfido Mika Nero, grosime 20mm
  • Placări de perete: HPL Beton FB02, grosime 20mm
  • Vitrine: Sticlă acidată, culoare bronz
Andrei Nicolescu

Andrei Nicolescu

Brand Manager MyKitchen | Telefon: 0751 785 785 | E-mail: info@mykitchen.ro | Sunt responsabil de activitățile de publicitate MyKitchen | Dacă vrei să colaborezi cu noi, sunt aici să fiu de ajutor.

MY KITCHEN STUDIO

Programări consultanță

Alege o dată și un interval orar din formular pentru a realiza o programare de consultanță design de bucătărie la showroom MyKitchen Studio.

MyKitchen. Bucătării cu personalitate.