fbpx

L-am cunoscut pe Adrian la showroom MyKitchen Studio, ajuns la noi cu programare, însă destul de reticent, după o experiență neplăcută la un alt studio de mobilier de bucătărie.

Ne-a informat că suntem vecini, locuiește la câteva numere distanță, într-un complex rezidențial din București, blvd. Ferdinand I, în apartamentul personal de 2 camere. L-am întrebat de ce nu a venit la noi din prima dacă tot suntem vecini; ─ preferase să apeleze în prealabil la serviciile unui alt studio de bucătării datorită reclamelor omniprezente.

De-a lungul timpului, am avut destui clienți care ajung la showroom MyKitchen după un tur al studiourilor de bucătărie. Adesea sunt întâmpinați de vânzători care încearcă să facă o vânzare cu orice preț, ori proiectanți fără experiență, ori costurile solicitate nu reflectă calitatea mobilierului. Preluăm cu mândrie responsabilitatea de a a reaprinde scânteia entuziasmului pentru designul de bucătărie unor clienți “pățiți”, să le spunem.

  • Andrei Gângă, Art Director MyKitchen Studio

Ajunși la momentul adevărului, ne-a povestit dezamăgit că nu s-a bucurat de prea multă înțelegere la studioul anterior, unde proiectantul desenase aceeași configurație de bucătărie ca și bucătăria pe care își dorea să o schimbe. A fost constrâns să achite un avans, proiectul de bucătărie nu îi plăcea, iar estimatul de costuri era mult prea mare pentru a găsi logica de a continua.

Discuția de creație a pornit cu dificultate din partea lui Adrian, însă am ajuns pe aceeași pagină după analizarea spațiului de bucătărie și a provocărilor acestuia. Într-adevăr, deși spațiul relativ mic impunea un anumit tip de abordare pentru mobilierul de bucătărie, adevărata provocare venea din geometria pereților, în mod special a celor 3 unghiuri din spațiul de bucătărie care nu permiteau o configurație liniară de mobilier, inclusiv prin prezența unei ferestre.

Solicitările lui Adrian au adus o notă suplimentară de complexitate prin faptul că dorea să încorporeze toate electrocasnicele în bucătărie – mașină de spălat rufe, mașină de spălat vase, frigider, iar spațiul restrâns și cu geometrie aparte, era deja problematic.

Bucătăria inițială a lui Adrian

*Click pe imagini pentru o versiune mai mare.

Cum simplificăm un proiect complicat?

Soluția noastră la nivel structural a fost să compensăm unghiurile din bucătărie cu placare de perete pentru a nivela mobilierul la orizontală și a ascunde țevile pentru instalațiile de apă – chiuvetă și alimentarea pentru mașinile de spălat rufe și vase, inclusiv traseul hotei.

În orice proiect de mobilier bucătărie, geometria spațiului trebuie pusă în valoare, indiferent de forma spațiului, iar uneori trebuie un pic de curaj pentru a dezvolta soluții care redesenează linia pereților.

Misiunea noastră a fost să aducem suficient spațiu de depozitare pentru inventarul de bucătărie, să încorporăm electrocasnice, dar totuși să avem îndeajuns loc de manevră în cadrul spațiului.

Proiectul tehnic pentru noua bucătărie

*Click pe imagini pentru o versiune mai mare.

Inovația acestui proiect constă în compensarea spațiului cu placări de perete și nivelarea mobilierului cu un pas înaintea pereților originali. Această intervenție structurală ne-a permis să „trucăm” o nouă geometrie mai simplă, liniară, a spațiului, iar pentru a oferi profunzimea necesară, am adus o etajeră luminată pentru colecția de pahare de vin a lui Adrian.

Noua bucătărie în toată splendoarea minimalistă

*Click pe imagini pentru o versiune mai mare.

Primele variante de concept au inclus o zonă de snack bar în bucătărie, însă Adrian a dorit o masă în toată regula pentru zona de dining, o masă care poate găzdui minim 5 persoane, potrivită pentru jocuri de societate și socializare.

Am găsit împreună o masă simplă (și colosală) în portofoliul Magis Design, lucrată dintr-un blat unitar de ardezie cu venatură naturală, un element care aduce greutate configurației de bucătărie și permite locuri pentru 6 persoane. Scaunele au fost găsite la Bo Concept, inclusiv lustra de deasupra mesei. Tot de la Magis, Adrian a găsit un ceas minimalist.

*Click pe imagini pentru o versiune mai mare.

Stilul lui Adrian este minimalist, iar acest minimalism nu este doar unul declarativ, ci face parte din filosofia sa de viață – less is more – a reuși să reduci la esențial obiectele și accesoriile care îți decorează mediul rezidențial, inclusiv ideile sau convingerile care ocupă prea mult spațiu mental. Alegerea pentru materialul de fronturi – albul – vine din această abordare minimalistă.

Albul aduce lumină în bucătăria open space cu orientare către curtea interioară, albul deschide spațiul, albul relaxează privirea. Alături de griul cu venatură naturală a pietrei de placare, estetica bucătăriei imprimă un calm necesar unui adept al minimalismului.

Fișă de proiect

  • Fronturi: FENIX NTM Bianco KOS, mâner profil Gola
  • Blat de lucru și placări de perete: HPL Termorezistent 20mm „Pietra Antracite”
  • Masă ardezie și ceas: Magis Design
  • Scaune: Bo Concept
  • Cuptor multifuncțional 7 funcții încălzire, ușă deschidere HIDE: NEFF
  • Plită inducție cu 3 zone, control TwistPad, ramă inox: NEFF
  • Mașină de vase cu 3 sertare, programare electronică, proiecție pe pardoseală InfoLight: NEFF
  • Combină frigorifică Low Frost 272L, iluminare LED: NEFF

Despre Adrian

Pasionat de călătorii, Adrian a lucrat în domeniul financiar în România până a primit o ofertă de lucru în Dubai, relocare ce i-a permis să viziteze țări din Asia, mai ușor accesibile din acea parte a lumii.

Experiența cu Dubai a deschis noi perspective de viață – de la dorința de a locui într-un spațiu care permite libertate de personalizare, după 4 ani de chirie, până la înțelegerea unor obiceiuri culturale foarte diferite de cele românești.

Revenit în București, în apartamentul propriu oferit în chirie, și-a dorit să facă schimbări, să refacă “cuibul”, să transforme spațiul într-un mediu personal, care îi reflectă filosofia.

Ne salutăm mereu când trece prin fața showroom-ului MyKitchen (Blvd. Ferdinand I, Nr. 70), este unul dintre clienții noștri fericiți, un client care a înțeles valoarea procesului care conduce către rezultatele dorite.

Andrei Nicolescu

Andrei Nicolescu

Brand Manager MyKitchen | Telefon: 0751 785 785 | E-mail: info@mykitchen.ro | Sunt responsabil de activitățile de publicitate MyKitchen | Dacă vrei să colaborezi cu noi, sunt aici să fiu de ajutor.

MY KITCHEN STUDIO

Programări consultanță

Alege o dată și un interval orar din formular pentru a realiza o programare de consultanță design de bucătărie la showroom MyKitchen Studio.

MyKitchen. Bucătării cu personalitate.