fbpx

Bucătărie open-space cu vedere la panorama unui tablou natural

Prezentăm randările de design interior și producție de mobilier pentru un apartament cu 3 camere (SC: 84, 70 mp, SU: 72,34 mp) și 2 băi din Oradea.

Misiunea proiectului a fost să pornim de la o bucătărie open space centrală cu deschidere minunată către living și către balconul (SU: 9, 24 mp) cu o priveliște de zile mari, iar apoi să brodăm stilul la nivel general în amenajarea interioară – pentru dormitor, băi și biroul de lucru.

Provocările acestui proiect au implicat gestionarea unui spațiu relativ restrâns pentru a crea un spațiu mult mai mare. Am gândit planul apartamentului din punct de vedere al unui tiny space, chiar dacă spațiul poate fi perceput ca generos, sistematizarea acestuia a necesitat intervenții de natură funcțională care “deschid” zonele principale.

Surse de inspirație

Proiectul apartamentului a trecut prin mai multe etape de design, iar tabloul final a căutat să îmbine influențe din surse complementare, în mod special, din universul personal al proprietarului.

La nivel conceptual, am pornit de la o tranziție de materiale – de la materiale reci (metal și piatră), către materiale calde (esență de lemn de nuc), elemente care se regăsesc în fiecare cameră în diverse proporții pentru continuitate.

Când lucrăm un proiect de design interior, căutăm să echilibrăm la nivel subtil energiile spațiului astfel să putem obține o trecere naturală de la masculin la feminin, de la cald la rece, natural și artizanal, închis și deschis, solid sau moale, foc și apă, acele cuplete conceptuale care definesc confortul domestic. Efectele pe care le obținem sunt proprii specificului spațiului, iar în mod special, sunt proprii identității clientului, gazda casei.

Proprietarul apartamentului este inginer și antreprenor în domeniul prelucrării de metale fine pentru industria auto, iar astfel am implicat în proiect o serie de elemente realizate cu structură metalică, componente produse în regie proprie de client pentru a integra referințe de pasiune și business în mediul rezidențial.

Bucătărie, dining room și living room

Am dorit să dezvoltăm un ambient central cu bucătărie open space, cu spațiu de dining și living, inclusiv cu un șemineu romantic cu bio-etanol pentru purificarea aerului și impresie artistică. Bucătăria este liniară, compusă din coloane, baze și unități suspendate, iar în paralel am adus o insulă pentru a delimita spațiul și a oferi o zonă de bar.

*Click pe imagini pentru o versiune mai mare.

O masă snack impunătoare este așezată perpendicular pe insulă, la înălțime superioară insulei, pentru a defini zona de dining pentru 6 persoane. Bucătăria open space conferă tema cromatică a amenajării prin prezența lemnului de nuc pentru masa snack, placarea de perete și fronturile corpurilor suspendate.

Placarea de perete din dreptul ușii albe, realizată din lemn de nuc, este totodată partea din spate a șifonierului din dormitor. Pentru acest efect am eliminat peretele către dormitor și am integrat un șifonier care asigură spațiul necesar de tranziție din interiorul dormitorului, cât și spațiu de depozitare.

În zona living room-ului, placarea de perete cu etajere luminate LED înlocuiește fosta ușă către baia matrimonială, cu acces în prezent exclusiv din dormitor. O canapea de piele în formă de L ține scena principală cu orientare spre televizor și către căldura șemineului.

Dormitorul

Placarea de perete din dormitor este din același lemn de nuc asortat cu o placă de piatră de ardezie pentru un contrast naturalist de texturi care aduce căldură într-un mediu intim.

Aspectul intimist al dormitorului este pus în valoare de transparența sticlei care delimitează baia principală. Una dintre intervențiile funcționale a fost să dedicăm dormitorului spațiul băii principale, un proces care a ajuns să definească un nou stil de viață.

La nivel cromatic, nuanțele de gri pentru textile conferă o notă de neutralitate compoziției de materiale, în ton cu pardoseala din microciment (fără rosturi), prezentă în toată casa pentru continuitate stilistică și amplificarea spațiului.

*Click pe imagini pentru o versiune mai mare.

Baia

Apartamentul este dotat cu două băi, dintre care o baie principală conectată la dormitorul mare, cât și o baie de serviciu. Am intervenit la nivel functional pentru baia principală prin eliminarea peretelui dinspre dormitor și zidirea peretelui dinspre sufragerie, unde figura ușa anterioară.

Noua zonă de baie este departajată de dormitor printr-un perete din sticlă fumurie dublat de un grilaj metalic (produs de proprietar), dublat de asemenea, de un alt perete de sticlă pentru toaletă, astfel încât să mențină un element de discreție.

*Click pe imagini pentru o versiune mai mare.

Cada este un punct focal de interes pentru proprietar, iar design-ul cubist pune în valoare linia modernă a spațiului.

Placarea de perete din spatele căzii ascunde un spațiu tehnic prin care sunt trase țevile de alimentare cu apă și scurgere, inclusiv bazinul toaletei.

Profilul de perete luminat cu LED din dreptul căzii oferă un grad de profunzime, cât și spațiu de depozitare pentru inventarul de baie. În dreptul oglinzii regăsim aceleași elemente laitmotiv, lemn de nuc și metal negru.

Biroul de lucru

Proprietarul apartamentului a solicitat un spațiu dedicat biroului pentru a-și conduce unele proiecte din confortul casei. Etajerele metalice suspendate urmează a fi manufacturate de proprietar, cât și mesele cu structură metalică și unitățile de stocare de sub birou. Placarea de perete este din piatră (ardezie), iar biroul în sine este din lemn de nuc, materiale care se regăsesc în diferite proporții în toată casa.

*Click pe imagini pentru o versiune mai mare.

Provocări de proiect

Am debutat acest proiect cu dificultate datorită unei propuneri anterioare de amenajare primită de proprietar de la un alt designer, vezi foto mai jos.

Am dus “munci” de convingere pentru a deturna clientul de la propunerile anterioare, în mod special de la cromatica artificială bazată pe contraste puternice, în favoarea unei abordări mai mature a apartamentului pentru a câștiga spațiu suplimentar, mai presus de a “decora” pur și simplu.

Re-compartimentări funcționale pentru management al spațiului

În sine, majoritatea proiectelor de design interior presupun lărgirea spațiilor sau inventarea unor soluții care deschid spațiile prin re-compartimentare, este la ordinea zilei să renunțăm la un perete care nu face parte din structura de rezistență.

De asemenea, un aspect foarte important în cazul unei re-compartimentări este planul de instalații electrice și sanitare, ale căror circuite trebuie să ofere accesibilitate completă.

Definirea unor noi zone prin compartimentări ingenioase este soluția câștigătoare în cazul apartamentelor împărțite în mod convențional, însă proprietarii apartamentelor consideră prețuri suplimentare și astfel întâmpină cu reticență orice tip de modificare funcțională.

La drept vorbind, prețul unei noi compartimentări de spațiu nu este atât de ridicat, iar câștigurile de spațiu merită investiția.

Dezvoltarea proiectului

Propunerile noastre au trecut cu brio de aprobările clientului, iar în prezent, am debutat procedurile pentru producția de mobilier și amenajarea rezidențială.

Revenim cu fotografii pe parcursul șantierului și o ședință foto profesională la final.

MY KITCHEN STUDIO

Programează o întâlnire de consultanță de proiectare

Dacă dorești un proiect personalizat de design interior, programează o întâlnire de consultanță la showroom și putem discuta împreună toate detaliile despre spațiul tău, de la proiectare, materiale, design și producție.

Andrei Nico

Andrei Nico

Brand Manager MyKitchen Studio | Telefon: 0751 785 785 | E-mail: nico@mykitchen.ro | Sunt responsabil de activitățile de publicitate MyKitchen Studio, social media și dezvoltare website. | Lucrez de peste 10 ani în domeniul advertising, strategie de comunicare și producție creativă, sunt specializat în copywriting, graphic design și web development. | Dacă vrei să colaborezi cu brand-ul MyKitchen Studio, sunt aici să fiu de ajutor.

Suntem aici pentru dialog, scrie-ne: