Anca și Victor Doldor de la White Ruffles Photography (vezi și Instagram sau Facebook) sunt acel cuplu de fotografi cu viziune distinctă pe care îi poți invita să documenteze evenimente foarte speciale, de exemplu o nuntă într-o destinație exotică.
Au căutat dintotdeauna să îmbine pasiunea pentru călătorii cu profesia în fotografie pentru a surprinde vizual experiențele trăite. Până la urmă, ce este viața dacă nu o colecție de amintiri, documentate în formă verbală, scrisă sau vizuală?
Cei doi lucrează cu aparatură digitală, dar și cu film analogic. Sunt pasionați de lumina naturală, cel mai bun aliat al ochiului fotografic pentru scene memorabile, și abordează fiecare proiect la nivel personal, în căutarea unei povești care să pună amintirile în cea mai bună lumină.
I-am cunoscut pe Anca și Victor atunci când au ajuns la capitolul “Bucătărie personalizată” în cadrul proiectului de amenajare interioară pentru noua lor casă. Odată cu venirea pe lume a unui copil, cei doi au decis că se impune să aibă mai mult spațiu rezidențial.
Am reușit să stăm la o conversație post-proiect cu Victor pentru a afla câteva detalii despre cum s-au desfășurat lucrurile în teatrul de operațiuni numit acasă. Înainte de discuție, l-am rugat pe Victor să ne fotografieze bucătăria livrată de noi după ce se intalează în casă, iar pentru a înțelege contextul general, am primit un album întreg cu amenajarea completă a locuinței.
Care a fost cea mai dificilă etapă de lucru pentru amenajarea interioară?
Partea dificilă a fost să ne sincronizăm cu finalizarea lucrărilor dezvoltatorului din cauza întârzierilor foarte mari, și poate doar capitolul “buget”, dar bugetul este mereu un subiect destul de dificil pentru toată lumea. Cel mai important capitol a fost “Bucătăria”, dar după ce am luat decizia de a colabora cu MyKitchen Studio, totul a fost mult ușor.
Living room & Dining room
*Click pe imagine să vezi o versiune mai mare.
Care a fost cea mai plăcută etapă de lucru?
Cea mai plăcută parte a fost livrarea și montarea diverselor piese de mobilier, cum abia atunci puteam să vedem cum se așează piesele de puzzle.
Bucătărie
*Click pe imagine să vezi o versiune mai mare.
Fișă de proiect:
- Front 1: BILAMINAT SUPERMAT ALB „Bianco Luna”
- Front 2: BILAMINAT Lemn „Rodin Olmo”
- Mâner: Profil „Gola” aluminiu extrudat ALB
- Blat de lucru: BILAMINAT PIETRA STATUARIO 20mm
- Placari de perete: BILAMINAT PIETRA STATUARIO 20mm
Ce criterii aţi urmărit pentru amenajarea bucătăriei? Observăm că albul este o culoare dominantă, iar tranziţia dintre living room și bucătărie urmărește dominanta de alb prin intermediul mobilierului, inclusiv al electrocasnicelor, chiuvetei, blatului și placării de perete.
Din start am vrut sa mergem pe varianta cu insulă, chiar dacă spaţiul era limitat. Din acest motiv am simţit nevoia de spaţiu mai mare, mai luminos. Culoarea albă a fost alegerea evidentă în aceasta situaţie. Accentele de lemn fac conexiunea între spaţii, iar contrastul alb-mat/lemn întunecat ni s-a părut foarte interesant. Blatul pentru servit masa accentuează impresia de spaţiu mai lung, împreună cu chenarele lungi de pe perete. Ca să nu distragă atenţia de la această perceptive, am ales electrocasnice albe care ies foarte puțin în evidență.
Ce anume a inspirat paleta cromatică (alb-auriu-lemn) și stilul neo-clasic al locuinţei (pereţi și plafoane cu muluri decorative)? Aţi pornit de la un concept sau aţi dezvoltat un concept pe parcurs?
Noi preferăm spaţiile foarte luminate cu lumină naturală, mai ales spaţiile minimaliste, cu totul ascuns, iar la vedere doar ce este esenţial, la care am adăugat câteva elemente clasice. Culorile noastre preferate sunt nuanţele pale de crem, dar am ales și câteva accente de lemn întunecat și alamă.
Dormitor
*Click pe imagine să vezi o versiune mai mare.
Aţi lucrat proiectarea cu o echipă de design interior? Aţi reușit să sincronizaţi ideile în practică cu echipele de lucru de pe șantier?
Nu am lucrat cu o echipă de design, ne-am descurcat singuri, dar după cum spuneam și mai devreme, a fost mai dificil să sincronizăm amenajările cu lucrările dezvoltatorului, mai ales că unele detalii le-am pus la punct pe parcurs.
Camera pentru fetiță
*Click pe imagine să vezi o versiune mai mare.
Cum a fost acomodarea în noua bucătărie? Funcţionează în practică configuraţia de insulă cu masă snack?
Ne place foarte mult și este chiar mai practică decât ne așteptam! Conceptul de insulă de bucătărie își are locul binemeritat.
Ce sfaturi aveţi pentru cei care sunt la început de drum cu o renovare și amenajare interioară?
Cred ca cel mai important sfat este să aibă răbdare pentru că merită tot efortul. Este important să te gândești la cât mai multe detalii de la început pentru că modificările ulterioare cresc și costurile. Evident, contează foarte mult echipa și modul în care coordonezi echipa.
Baie
*Click pe imagine să vezi o versiune mai mare.
Ce aţi învăţat despre voi înșivă în decursul lucrărilor de șantier și amenajare?
Am descoperit că ne place să facem asta. Singura problemă este că am terminat proiectul, dar acum ne vom ocupa de reamenajarea locuinţelor părinţilor și familiei.
Ce aţi fi făcut diferit dacă ar fi trebuit să o luaţi din nou de la început?
Ne-am fi gândit la și mai multe detalii din prima etapă, au fost multe scăpări și au fost mai dificil de implementat pe parcurs. Și poate acum am aloca un buget mai mare.
V-aţi încadrat în bugetul iniţial? Aţi ajuns la un echilibru între calitatea materialelor, obiectelor de décor, mobilierului și preţurile aferente?
Nu am avut un buget prea bine stabilit. În orice caz, este foarte ușor sa depășești bugetul când vine vorba despre amenajări interioare. Detalii care nu credeai să conteze prea mult constituie o listă destul de mare la sfârșit, dar cumva la final ai sentimentul că meritat.
Cum se simte casa în viaţa de zi cu zi?
Ne-am acomodat foarte repede, uneori nici nu mai știm cum era înainte. Te face să apreciezi altfel tot efortul depus, și avem o cu totul altă înţelegere pentru expresia “go the extra mile”.
Hai să vedem ce funcționează pentru tine
În ședințele de consultanță de proiectare, te putem ajuta să definești modul tău de lucru în bucătărie, să definești criteriile tale estetice și practice, materialele și profilările preferate, astfel să poți alege soluțiile ideale pentru bucătăria ta.