fbpx

Proiectul de bucătărie pentru Dana și Alex R. (fondator KULTTÜR) a venit ambalat la pachet cu o întreagă poveste de viață, o poveste care s-a desfășurat ca o fundă atunci când deschizi un cadou. Știi cum cadourile sunt mereu frumos împachetate, iar când le primești, dai totul la o parte, fără considerație pentru ambalaj, ca să găsești acea supriză de la interior? Cam așa funcționează și domeniul amenajărilor interioare.

Atunci când privești o galerie de fotografii frumoase cu un interior realizat superb, de fapt ceea ce nu vezi sunt eforturile din spatele proiectului, dificultățile, problemele și soluțiile tehnice, timpul investit, echipele de lucru, fondurile investite. Acestea sunt doar chestiuni de ambalaj, parte din povestea de culise a proiectului pe care îl admiri, însă chiar și ambalajul contează pentru experiența cadoului.

O poveste în trei: Dana, Alex și Lara

Pentru gazdele casei, Alex și Dana, alături de fiica lor, Lara (6 ani), proiectul de mutare la casă în suburbia Bucureștiului (Pipera-Voluntari) a fost un cadou pentru binele vieții personale, pasul următor în evoluția familiei și în evoluția individuală, o schimbare binevenită.

Au locuit în centrul Bucureștiului de când s-au cunoscut și nu se imaginau locuind la casă într-un cartier rezidențial în timpul tinereții profesionale, rezervaseră acest gând pentru cândva la pensie, atunci când vor “avea timp”. Motivația de a face pasul major a venit din mai multe direcții care au convers către o singură constantă – nevoia de a se concentra pe familie, pe copil, mai presus de viața personală.

A fost un moment într-un interval de 6 luni când a trecut de la ideea – “noi nu plecăm din București, nu putem să facem o oră până la birou” – la ideea să ne luăm o casă într-un complex liniștit și să schimbăm stilul de viață. Ne-am analizat obiceiurile și am ajuns la concluzia că oricum ne vedem doar seara, toate activitățile noastre sunt legate de serviciu, iar apoi ne întâlnim la final de program când oboseala își spune cuvântul. Nu avea sens să ne amăgim că o locație centrală din București ar fi fost mai indicată pentru ce ne doream.

→ Dana 

După câteva luni de documentare, cei doi au descoperit în Pipera-Voluntari un complex rezidențial pentru familii tinere, cu copii mici, un paradis al copiilor. S-au îndrăgostit de casă și de cartier pe loc, iar decizia de a cumpăra a venit instantaneu. Casa era “la gri”, astfel au avut ocazia să intervină pentru amenajare exact cum și-au dorit.

Alex a insistat să se ocupe de toate detaliile – cabluri electrice, instalații sanitare, uși, ferestre, podele, iluminat, finisaje, pentru că lucrează în domeniu și designul e pasiunea lui, iar din partea mea a avut mână liberă, știam la ce să mă aștept.

Alex a fondat și lucrează la KULTTÜR – este importator de uși de interior și exterior realizate la comandă, ferestre și parchet din Germania, Austria. Arhitectul cu care am lucrat ne-a dat o direcție generală pentru amenajare, apoi Alex s-a ocupat de tot, așa cum face și pentru proiectele de firmă.

Pentru bucătărie am venit la MyKitchen Studio, am știut că de la bucătărie începe totul în designul interior. Bineînțeles că am vizitat și alte showroom-uri, dar procesul a fost mai dificil și nu primeam ce ne doream, era fie prea scump, fie lipsit de imaginație. Alex l-a cunoscut pe Andrei de la MyKitchen acum 2 ani și cei doi s-au intersectat pe diferite proiecte de amenajări de-a lungul timpului.

Andrei ne-a redesenat proiectul inițial pentru a obține mai multe de la spațiul de bucătărie și living room, ceea ce ne-a super plăcut, a venit cu viziune fresh. În procent de 90% am primit ce am vrut. Sunt foarte mulțumită de configurație, materiale, compartimentare, de sistemele de închidere pocket-doors, de design, de livrare și montaj.

→ Dana 

Bucătăria open space

Configurația de bucătărie în formă de L include coloane cu pocket doors și un sistem de etajere care conectează zona de activități de bucătărie de zona de dining și se continuă mai departe spre living room printr-o consolă de joasă înălțime pentru televizor, pentru a păstra linia stilistică pentru tot spațiul de parter.

Materiale

  • Front baze: Fenix NTM “Nero Ingo”, 20 mm, profil drept
  • Front coloane: AluTech “Brunito”, 20 mm
  • Blat de lucru: Ceramică “Nero Calce”, grosime 12 mm
  • Element special: Coloane cu 2 uși retractabile (PocketDoors), blat și placare din ceramică „Nero Calce”, 2 polițe retroiluminate LED, iluminat LED pentru blat, priză cu 4 posturi Schuko, 3 sertare interioare

Electrocasnice

  • Falmec – Hotă de tavan Model Nuvola, absorbție perimetrală, iluminat LED (sticlă albă retroiluminată), cu motor extern de 950 mc/h, super silențioasă
  • AEG – Plită inducție 60 cm, 4 zone (2 zone flexibile), montaj la nivelul blatului
  • Binova – Chiuvetă din inox integrată în blat tip „FILOINOX”, 1 cuvă
  • Barazza – B_Free, Robinet telescopic din inox cu comandă laterală
  • Electrolux – Cuptor electric multifuncțional cu convecție și aport de abur
  • Electrolux – Mașină de spălat vase, 3 sertare, deschidere automată la sfârșitul programului (sistem deschidere glisantă)
  • Whirlpool – Combină frigorifică încorporabilă XXL lățime 75cm – volum 400 litri

Ce a inspirat paleta cromatică?

Am locuit în alte 2 apartamente unde totul era pe alb (cu variațiuni de gri deschis/închis) și am vrut o schimbare de perspectivă, o abordare mai matură asupra design-ului interior, cu tușe cromatice cu personalitate, culori mai închise, texturi moderne. Eu mi-am dorit în mod special un material anti-amprentă (Fenix) pentru că îmi place curățenia, iar Alex a căutat un material modern (finisajul de metal AluTech Brunito), iar împreună ne-am decis asupra ceramicii pentru blatul de lucru.

→  Dana 

Cum a decurs procesul de amenajare?

Experiența cu MyKitchen a fost un succes, iar pentru amenajarea interioară, am ajuns să înțeleg că totul e un proces pentru care trebuie să ai așteptările corecte, adaptate la realitatea de funcționare a domeniului de activitate. Întârzierile nu vor fi datorate mereu furnizorului, chiar și acesta poate avea întârzieri de la furnizorii-parteneri. Sincronizarea echipelor e destul de dificilă, împărțirea pe etape a proiectului este o artă în sine.

Procesul de amenajare nu are cum să fie 100% lin și fără probleme. Poate înainte să îl cunosc pe Alex și să înțeleg cum decurge un proces de renovare aș fi avut așteptări diferite, dar acum am văzut în casă cum funcționează lucrurile – am ajuns să înțeleg câte persoane sunt implicate, câtă muncă e la mijloc, câte termene, echipe și furnizori trebuie gestionate.

După un timp ajungi să cunoști interiorul domeniului și înțelegi că fiecare face tot ce poate să fie bine, iar dacă sunt probleme, pur și simplu ai nevoie de răbdare suplimentară și se rezolvă. Este un domeniul al frumosului, iar frumosul nu e întotdeauna rapid sau simplu, e posibil să întâmpine dificultăți, dar asta îl face și mai frumos.

→  Dana 

Uși personalizate de la KULTTÜR

Fiecare ușă din casă a fost proiectată și produsă la comandă de Alex din sistemele proprii, furnizate prin KULTTÜR. De asemenea, parchetul face parte tot din oferta KULTTÜR.

Ne-a plăcut foarte mult perspectiva realistă a celor doi pentru amenajările interioare.

Conform Danei, să fii nemulțumit de furnizori și prestatori e foarte simplu, dar sunt prea puține lucruri în viață care se află în sfera noastră directă de control, iar majoritatea sunt complet în afara sferei de control, astfel nu e logic să avem așteptări nerealiste.

Dana este într-un an sabatic, o decizie pe care a luat-o dintr-o nevoie de schimbare, după ce a lucrat peste 10 ani în aceeași companie.

Stilul de viață de acasă nu se mai potrivea cu compania. E dificil să pleci din mediul de lucru dacă nu te asiguri că ai o pernă pe care să aterizezi, iar mie-mi lipsea exercițiul schimbării. E foarte greu să faci o schimbare atunci când trec anii și devii confortabil în stilul de viață. Noi avem cam aceleași obiceiuri, aceleași destinații de vacanță, aceleași restaurante.

Mă uit la Alex și îl admir pentru tenacitatea antreprenorială, inclusiv pentru implicarea în familie. Când ai un business cum e KULTTÜR, nu închizi la 18:00, job-ul devine a doua natură, se continuă tot restul zilei. Eu mă bazam tot pe Alex dacă aveam o situație cu copilul, fiind foarte ocupată cu viața mea profesională. Nu mi se pare că într-o familie este indicat ca ambele persoane să tragă cu aceeași intensitate în domeniul profesional pentru că cineva va avea de suferit, iar de cele mai multe ori va fi copilul.

Am ales varianta anului sabatic pentru a mă reconecta la familie, la copil, la mediul domestic. Toți oamenii au acest instinct domestic de a crea un ambient plăcut acasă, cu tot confortul necesar, artă și obiecte frumoase, însă “locuim” 70% din timp la birou. Nu ne bucurăm deloc de casă, de viața personală, venim acasă obosiți și nu avem timp de nimic, cu atât mai puțin de familie.

Ceva trebuia să se schimbe, noi am avut nevoie de această restructurare a responsabilităților de familie și acum ne descurcăm mult mai bine, suntem mult mai uniți.

→  Dana

Ansamblu

Alex, din punctul tău de vedere, ați ajuns unde v-ați dorit cu casa și cu situația familială?

Da, absolut, nu numai că am ajuns, dar l-am și depășit, asta era și ideea. Viziunea noastră inițială a fost mai simplă, cu mai puține detalii, însă odată ce intri în proiect, ochiul pentru detalii devine mult mai pătrunzător. Ne place acest nou stil de viață și ne-am adaptat destul de repede la noile condiții.

Fotografie

Andrei Nicolescu

Andrei Nicolescu

Brand Manager MyKitchen | Telefon: 0751 785 785 | E-mail: info@mykitchen.ro | Sunt responsabil de activitățile de publicitate MyKitchen | Dacă vrei să colaborezi cu noi, sunt aici să fiu de ajutor.

MY KITCHEN STUDIO

Programări consultanță

Alege o dată și un interval orar din formular pentru a realiza o programare de consultanță design de bucătărie la showroom MyKitchen Studio.

MyKitchen. Bucătării cu personalitate.