fbpx

Principiile bunei dispoziții: ordine în libertate absolută

Haosul creativ se bazează întotdeauna pe ordine impecabilă. Amenajarea perfectă a bucătăriei înseamnă a crea spațiu pentru depozitare pentru toate ustensilele de bucătărie, dar și pentru obiectele personale care îți formează bucătăria, inclusiv spațiu pentru creativitate.

Atenția la materiale și detalii care se acordă pentru exteriorul unei bucătării trebuie să fie aceeași cu atenția dedicată și interioarelor acestora.

Accesoriile interioare pentru corpurile de bază

Producătorii de mobilier din Italia cu care colaborăm completează designul bucătăriilor respectând cu strictețe logica amenajării eficiente a obiectelor. De fapt, în bucătăriile Zampieri, Binova, Miton sau Arredo3 există multe elemente menite să optimizeze ordinea și să simplifice viața în bucătărie.

Soluțiile propuse pentru o mai bună organizare a spațiilor reflectă cea mai mare atenție la detalii, cât și alegerea minuțioasă a materialelor pe care producătorii italieni le adresează interioarelor și exterioarele bucătăriilor lor.

Fie că sunt sertare, coșuri de gunoi sau coloane de colț, accesoriile de interior pot extinde cu adevărat spațiul și îți pot face viața mai ușoară în bucătărie.

Manevrarea lejeră garantată de sisteme inovatoare, accesibilitatea perfectă în toate ungherele corpului de mobilier, prezența unor accesorii suplimentare pentru a amplifica posibilitățile de utilizare, accesoriile introduse în interiorul corpurilor de mobilier, toate contribuie semnificativ la îmbunătățirea utilizării unei bucătării, dar nu se limitează la simpla funcție operațională.

Depozitarea devine din ce în ce mai sofisticată și simplă în același timp datorită noilor tipuri de sertare și diversității accesoriilor interne.

Concepute pentru a oferi mai mult spațiu și pentru a face depozitarea și organizarea tuturor ustensilelor de bucătărie o joacă, accesoriile pentru corpuri de bază pot fi numeroase, iată câteva exemple:

  • Sertare cu deschidere electrică (mecanism push to open sau cu senzori de prezență);
  • Coșuri de gunoi pentru colectarea selectivă a deșeurilor, ce au capace prevăzute cu filtre HEPA pentru încapsularea mirosurilor sau chiar unele modele prevăzute cu compresor, care mențin deșeurile organice la o temperatură de -5°C, astfel că și la temperaturi mari vei avea o bucătărie fără mirosuri deranjante;
  • Mecanisme extractibile pentru corpurile de colț, astfel încât să profiți la maxim de spațiul pentru depozitare;
  • Divizoare pentru gestionarea practică a spațiilor din interiorul sertarului care permit și o separare vizuală pe categorii de produse;
  • Diverse suporturi: recipiente pentru depozitarea mirodeniilor, recipiente pentru folie alimentară și folie aluminiu, suporturi pentru cuțite, suporturi pentru oale, tigăi, capace, veselă;
  • Sertarele obișnuite pot fi înlocuite cu tăvi sau grilaje, astfel încât să poți depozita sticle de apă, integra tocătoare, cântare sau chiar lifturi, unde de ex. poți instala roboți de bucătărie sau alte aparate mici pe care nu le folosești frecvent;
  • Dispozitive de eliminare a deșeurilor alimentare (de ex.: InSinkErator), montate sub chiuvetă, care ajută la eliminarea resturilor organice direct în rețeaua de apă, prin mărunțirea lor la stadiu semi-lichid. Iar pentru curățarea dispozitivului este suficientă o jumătate de lămâie, ceea ce face posibil să ai și pe timpul verii o bucătărie fără mirosuri neplăcute.

Fără constrângeri – Accesorii de blat

Bucătăria este din ce în ce mai îmbogățită cu elemente deschise care îi completează funcționalitatea și accentuează dialogul cu zona de living. Accesoriile devin, de asemenea, o parte integrantă a unei case inteligente și conectate.

Fie că vorbim de elemente fixe, cum sunt cele montate în blat (prize electrice, stații de încărcare wireless a dispozitivelor electronice, ori canale complexe echipate cu o varietate de accesorii), ori elemente modulare montate între blat și corpurile suspendate (unde poți organiza ustensile sau accesorii pe care să le ai la îndemână atunci când prepari sau servești felurile de mâncare sau să expui obiecte de colecție și design care îți evocă personalitatea), fie că vorbim despre elemente mobile, poziționate pe blat, dar pe care le poți muta în funcție de necesitate, toate acestea contribuie la un design armonios. Accesoriile ne permit integrarea bucătăriei în zona de zi, mai ales în situațiile când cele două spații sunt unite într-unul singur.

Conceput pentru a completa eficiența și caracterul practic al blatului de lucru, canalul echipat poate fi dotat cu: scurgător de pahare, suport pentru sticle, suport pentru priză electrică, recipiente mirodenii, scurgător de vase, suport pentru tocătoare și cuțite, grile și tăvițe perforate.

Accesoriile interioare pentru coloane, soluția unei bucătării în perfectă ordine

Ergonomia în bucătărie este o nevoie bazată pe utilitate, motiv pentru care există o gamă largă de accesorii de bucătărie capabile să satisfacă toate tipurile de nevoi într-un mod original, care se reflectă cel mai bine în echiparea coloanelor de bucătărie.

Coloanele pot fi echipate cu  gamă variată de sertare sau coșuri metalice montate pe structuri speciale pentru a depozita sticle, veselă, alimente sau pâine. Coloanele pot deveni astfel adevărate cămări, cu extracție manuală sau motorizată.

Cele mai utile sisteme pentru coloane sunt ușile retractabile (sau pocket doors) – care glisează în spațiul dintre 2 corpuri – și care oferă tot confortul într-o bucătărie. Atunci când închizi toate ușile efectul vizual este unul liniar și liniștitor. Această soluție se adresează mai ales spațiilor deschise, care unesc bucătăria cu locul de zi sau cel de luat masa. Nișele rezultate prin deschiderea ușilor pot găzdui diverse electrocasnice (încorporabile sau independente), chiuvetă cu robinet, blat extractibil și multe alte accesorii.

Doris Luca

Doris Luca

Managing partner @ MyKitchen | Sunt aici să te ajut cu informații, sfaturi și tot ce te-ar putea interesa despre lumea fascinantă a bucătăriilor. Mă poți contacta prin email: doris@mykitchen.ro sau telefon: 0740315295. Te aștept la showroom să explorezi cele mai noi tendințe în design-ul de bucătării italiene. MyKitchen.ro | Bucătării cu personalitate Bd. Ferdinand I nr. 70, parter, Sector 2 - București

Suntem aici pentru dialog, scrie-ne:

MY KITCHEN STUDIO

Programări consultanță

Alege o dată și un interval orar din formular pentru a realiza o programare de consultanță design de bucătărie la showroom MyKitchen Studio.

MyKitchen. Bucătării cu personalitate.