fbpx

Depoziția

Vom fi multă vreme începători în arta de a trăi. 

Acest citat, vizibil pe panoul culisant de sticlă care separă bucătăria de dining room, definește foarte bine atmosfera de eleganță relaxată din apartamentul lui Bogdan și Dana N, un cuplu tânăr, modern și vivace. După 12 ani de locuit împreună în fostul apartament, cei doi au decis că a venit momentul pentru un upgrade rezidențial, atât de spațiu, cât și de stil de viață.

Au achiziționat noul apartament de aproape 200 mp (160 mp spațiu interior, 40 mp în 2 terase) la începutul anului 2021, în urma unor îndelungi documentări și nenumărate vizite în tot felul de apartamente din variate locații centrale din București.

Părțile

Bogdan și Dana sunt practicieni ai Dreptului, Bogdan este avocat, iar Dana este judecător, astfel pledoariile celor doi au inclus liste lungi de criterii, argumente, dorințe, necesități și preferințe care și-au găsit împlinirea (cât și compromisul) în alegerea apartamentului, în amenajarea interioară, în designul mobilierului la comandă.

Provocarea principală cu amenajarea a fost să obținem funcționalitate, iar estetica a venit pe locul doi. Am căutat un mix echilibrat între cum să funcționeze spațiul pentru noi, cum să arate, iar evident, cât să coste fiecare detaliu de design.

→ Bogdan

Terții

Proiectul de amenajare interioară a fost realizat sub coordonarea lui Eduard Năstăsoiu de la Voxx Design, iar mobilierul de bucătărie a fost proiectat de Andrei Gângă de la MyKitchen Studio.

Am lucrat pentru prima oară cu designeri de interior și la început priveam în mod greșit perspectiva de amenajare. Aveam tot felul de idei și pretenții care nu țineau cont de realitatea banală a lucrurilor, de practica de zi cu zi.

Design-ul trebuie să funcționeze, mai presus decât să arate bine. Designul trebuie să acomodeze, nu să excludă, să obțină un compromis, nu să dea un verdict unilateral, să fie un loc intim pentru doi, dar să facă loc pentru o familie mai mare.

→ Bogdan

Care au fost temele de lucru pentru designeri?

Bogdan a dorit un design formalist, protocolar, un apart-hotel, unde totul este aranjat, ordonat, moderat și servește unei funcții, însă acordă îndeajuns spațiu pentru odihnă, relaxare, deconectare.

Dana a dorit un spațiu flexibil care să îmbine confortul rezidențial cu structura unui home office, cât și un mediu care permite găzduirea unor întâlniri de socializare cu prietenii. Celor doi le plac tonurile monocrome, nuanțele neutre, rezervate, cu unele accente de culoare.

Nu casa face omul, ci omul face casa. Ne-am mutat din 80 metri în 200 metri și avem exact aceleași tabieturi – tot la masa din bucătărie stăm. De-aici ne începem ziua, aici ne regăsim la masa de seară, aici ne întreținem cu prietenii în vizită și stăm la un pahar de vorbă.

→ Dana

Pledoarie pentru o bucătărie

Click pe foto pentru o versiune mai mare.

Bucătăria îmi place cel mai mult din toată casa, chiar dacă sună a reclamă MyKitchen. Evident, Bogdan a dorit structură și ordine deplină, să nu mai vedem nimic pe blat, să fie totul ascuns, aranjat la locul lui. Din punctul meu de vedere, ador materialul Fenix pentru fronturile coloanelor și îmi plac toate mecanismele simple de deschidere și culisare.

Poziționarea funcționalităților în bucătărie e ideală – am îmbinat perfect utilul cu plăcutul. Chiuveta este așezată lângă frigiderul încorporat în coloană, urmată de spațiu de lucru pe blat, urmată apoi de plita care merge de minune lângă geam.

Masa de lemn se potrivește perfect cu fronturile de lemn ale bazelor, iar blatul de piatră e superb și ne invită să-l ținem curat. În materie de tehnologie, mașina de spălat este o minune a societății moderne, iar congelatorul încorporat în prima coloană din stânga este cel mai bun prieten pentru un frigider stand-alone.

De când avem noua bucătărie am gătit mai mult decât am gătit în ultimii 5 ani la fostul apartament. Atunci când totul funcționează simplu și plăcut, ți-e mai mare dragul să îți pui imaginația la contribuție și să pregătești câteva rețete noi, alături de cele clasice.

→ Dana

Materiale

  • Fronturi coloane: Fenix NTM „Grigio Londra” 20mm
  • Fronturi baze: Furnir „Rovere Carbone” 20mm
  • Blat de lucru: Quartz Santamargerita „Aosta” finisaj lucios, grosime 20mm

Posibilitatea unei insule

Deși am refuzat ideea inițial, mă gândesc de ceva timp că mi-ar plăcea o insulă în locul mesei mici din bucătărie. O insulă cu scaune de semi-bar, să putem găzdui petreceri, să facem bucătăria un loc mai social, un pic mai formal, mai matur. Ideea rămâne pe masă pentru viitor.

→ Bogdan

Pentru Bogdan, designul interior este încă un proiect în lucru.

Nimeni nu are adevărul absolut în design, nici designerul, nici proprietarul spațiului, nici un musafir, sunt doar puncte de vedere și argumente cu grade variate de importanță. E important să asculți opinia specialiștilor, e important să ai încredere în simțul estetic personal.

Nimic nu e fix, absolut, final, definitiv, dar la un moment dat după luni de muncă vrei să te oprești, să te bucuri pur și simplu de ce ai realizat. În unele zile mă gândesc că pot rearanja toată sufrageria, dar scopul principal este să ne bucurăm de confortul casei, iar confortul nu poate fi relativ, trebuie să fie absolut – este ultra-personal.

Confortul pentru mine este o chestiune de logică.

Totul e practic, totul are un loc acum. Dacă lucrezi doar cu ideea să fie un design plăcut estetic, vei pierde din dimensiunea practică. Când încerci să le îmbini pe ambele, vei ajunge la un compromis rațional care este mai puțin impresionant decât te așteptai, dar cel puțin este corect. Adică îți definește stilul de viață într-un mod sănătos. Trăiești cu mintea, trăiești logic.

→ Bogdan

Medierea dintre părți

Care a fost lecția pe care ați învățat-o din lucrările de amenajare?

Ca specialiști în Drept, am ajuns să regăsim valoarea compromisului. Virtutea de a ajunge la un numitor comun, negocierea, înțelegerea. Flexibilitatea cu nevoile celuilalt este o dovadă de evoluție. Am găsit o cale de mijloc și ne bucurăm de rezultat.

→ Dana

Deliberarea

Dacă găsești răspunsuri la întrebări de genul – cum este normal, natural, firesc să locuiesc în casă? – vei găsi tot felul de soluții creative pentru a-ți crea mediul perfect de locuire.

Uneori nu mai vreau să plec la serviciu și de-abia aștept să mă întorc acasă. Am propriul meu feng-shui aici, m-am împrietenit cu atmosfera, mă simt acasă deja.

→ Dana

Dana și Bogdan sunt absolut delicioși în contextul oricărei discuții, dar pe cât de suavi sunt în viu grai, pe atât de raționali și strict-organizați sunt în decizie. Important este că am trecut împreună prin toate posibilitățile proiectului și au făcut o alegere foarte echilibrată, dar și foarte rafinată. Mai mult, au lăsat loc pentru a completa proiectul împreună mai departe.  

→ Andrei Gângă, Art Director MyKitchen Studio

Fotografie

Andrei Nicolescu

Andrei Nicolescu

Brand Manager MyKitchen | Telefon: 0751 785 785 | E-mail: info@mykitchen.ro | Sunt responsabil de activitățile de publicitate MyKitchen | Dacă vrei să colaborezi cu noi, sunt aici să fiu de ajutor.

MY KITCHEN STUDIO

Programări consultanță

Alege o dată și un interval orar din formular pentru a realiza o programare de consultanță design de bucătărie la showroom MyKitchen Studio.

MyKitchen. Bucătării cu personalitate.