fbpx

Munca la o casă nu se termină niciodată, iar casa în sine reflectă stilul de viață al proprietarului. Așa cum omul se dezvoltă, așa se dezvoltă și casa în care locuiește.  → Andrei D.

Andrei D. este unul dintre clienții noștri foarte fericiți de noua bucătărie.

Este inginer constructor, proiectant de construcții industriale, cu specializare în drumuri și poduri. Anul acesta finalizează cu mândrie primul proiect rezidențial – contrucția și amenajarea propriei case – după ce a locuit la apartament o viață întreagă.

A început proiectul de casă cu o schiță și o listă de dorințe și necesități, așa cum ar fi abordat fiecare proiect din domeniul profesional. Cu ajutorul unei echipe de colaboratori, arhitect, structurist și echipa de construcții, a reușit să administreze lucrările pe șantier timp de 4 ani (2015-2019). Nu a avut fonduri nelimitate să construiască totul foarte repede, dar timpul investit a meritat pentru experiența și cunoștințele dobândite. În timpul pandemiei a amenajat interiorul, dar toate livrările și lucrările au întârziat cu minim câteva luni, astfel proiectul s-a prelungit.

A dorit o casă inteligentă, o casă care pune în valoare tehnologiile moderne pentru automatizări, cât și pentru a obține eficiență energetică și termică. Colaborează foarte atent cu specialiști din mai multe domenii de interes pentru că știe că are de învățat de la ei, iar astfel poate să își aducă planurile cât mai aproape de realitate.

În prezent, casa este perfect locuibilă, confortabilă, totul merge perfect. Locuiește cu soția, iar după finalizarea primelor etape mai dificile, casa a devenit un proiect de cuplu, o activitate plăcută. Pentru 2022 a plănuit lucrări de exterior – turnarea parcării, automatizările de la ușile exterioare, întreținerea gazonului.

Cum a decurs proiectul de bucătărie?

Am ajuns la MyKitchen la recomandarea lui Claudiu Vârlan, arhitectul cu care am lucrat și casa. Andrei Gângă de la MyKitchen mi-a redesenat bucătăria pe loc, deși venisem cu o altă schiță de mobilier. Inițial gândisem o insulă pe mijlocul încăperii, dar Andrei mi-a propus ideea de peninsulă laterală și mi-a plăcut instantaneu pentru că am obținut mai mult spațiu.

Peninsula e mult mai practică pentru că deschide spațiul și ține acest pupitru de comandă foarte funcțional pentru activitățile de bucătărie. Din centrul camerei, chiuveta, cuptorul și frigiderul formează acel triunghi al eficienței foarte important în proiectarea de bucătării. Noi nu facem mese mari, dar când avem invitați mâncăm în dining room, astfel bucătăria în sine este foarte practică, gândită pentru acces rapid și gustări la peninsulă, cu totul aflat cumva la îndemână, dar ascuns la locul lui.

Ca inginer, un om destul de tehnic, sunt foarte mulțumit de bucătărie din rațiuni practice, pentru funcționalitate și calitatea mobilierului, inclusiv pentru serviciile de montaj, echipa a lucrat la milimetru.

Bucătăria cu peninsulă

Click pe foto pentru zoom.

Mi-am dorit finisaje în tonuri neutre pentru mai multă creativitate personală. În sine, toate bucătăriile cu design modern și inteligent sunt frumoase, toate materialele sunt impresionante, dar când vorbim de funcționalitate plus estetică, standardul de calitate este mult mai ridicat, dar și prețurile sunt pe măsură, însă vorbim de investiții gândite pentru minim 10-20 de ani.

→ Andrei D.

Materiale

  • Front 1: Fenix NTM, Grigio Bromo
  • Front 2: Bilaminat, Beton Grigio
  • Blat de lucru: Fenix NTM, Grigio Bromo, 20 mm
  • Placări de perete: Bilaminat, Rovere Neckinger
  • Boiserie

Ce ai învățat din construcția propriei case?

Am înțeles foarte multe lucruri în practică pe care nu le-aș fi putut învăța din teorie. Dacă te conectezi la noutățile din domeniul smart living, noile tehnologii vin cu foarte multe avantaje.

Am învățat cum funcționează pompele de căldură pentru sistemul de încălzire, cum se instalează sistemul de panouri solare, ori cum se conectează automatizările. Trebuie să te documentezi foarte mult pe internet, apoi să vorbești cu diverși furnizori, să vorbești cu oameni din industrie, dar și cu oameni care au instalat sisteme similare la ei acasă.

Automatizările sunt magie pură.

Sistemul meu de automatizare KNX se poate conecta la orice funcționalitate a casei care se activează cu On/Off. Am conectat chestiuni practice – acționarea luminilor, acționarea jaluzelelor interioare-exterioare, controlul căldurii. Dacă îți conectezi toate sistemele din casă într-un singur punct de comandă, poate fi mai ieftin decât să cumperi sisteme automatizate individuale. Am gândit din faza de proiect o infrastructură scalabilă pentru automatizări.

Panouri fotovoltaice pentru independență energetică

Când vine vorba de instalarea de panouri fotovoltaice, ideea în sine este de independență energetică, iar odată cu noua lege pentru prosumatori, la final de zi costurile mele pentru energie vor ajunge să fie zero. Practic investești la început pentru a-ți scădea costurile din viitor, iar balanța va fi în favoarea ta dacă implementezi totul corect. În materie de costuri de investiție, totul e relativ, depinde de tipul de tehnologie și de obiectivele personale, dar înainte de orice achiziție, recomand o documentare temeinică.

Fotografie

Andrei Nicolescu

Andrei Nicolescu

Brand Manager MyKitchen | Telefon: 0751 785 785 | E-mail: info@mykitchen.ro | Sunt responsabil de activitățile de publicitate MyKitchen | Dacă vrei să colaborezi cu noi, sunt aici să fiu de ajutor.

MY KITCHEN STUDIO

Programări consultanță

Alege o dată și un interval orar din formular pentru a realiza o programare de consultanță design de bucătărie la showroom MyKitchen Studio.

MyKitchen. Bucătării cu personalitate.