Galerie foto
★ Click pentru zoom
Un nou început
Bucătăria din această poveste reprezintă o piatră importantă de temelie a unei noi vieți, pentru un cuplu excepțional, ce a hotărât să trăiască viața cu bucurie, în armonie și să își dăruiască pasiunea prin munca lor.
Andrei a revenit în România după 10 ani petrecuți în Germania – un vis împlinit pentru un inginer constructor.
Și nu s-a întors singur, ci împreună cu soția sa Leila, o încântătoare și delicată artistă grafică născută în Iran, ce s-a dedicat artei și a studiat la una dintre cele mai prestigioase universități din Germania, Bauhaus Universität Weimar, locul unde s-au și cunoscut de altfel.
Pentru cei doi, bucătăria reprezintă însuși sentimentul de Acasă.
Iar dincolo de aspectele sale formale, bucătăria este pentru cei doi un spațiu de explorare și creativitate, amândoi fiind pasionați de arta culinară, pasiune pe care au construit și un brand: KombiNut – un brand artizanal de delicatese, prin care vor să ne împărtășească bucuria și dragostea lor pentru viață.
Provocarea spațiului și funcționalitate
Aflată la poalele muntelui, casa părintească a lui Andrei a fost complet renovată sub atenta coordonare a celor doi, iar rezultatul este unul de excepție, reflectând maturitate și echilibru.
Pentru bucătărie, spațiul nu a fost pe mărimea dorințelor celor doi, dar exact acest aspect a stat la baza atentei realizări a proiectului și ne-a provocat în a ne folosi toată experiența și creativitatea, pentru ca în final să obținem rezultatul dorit, fără compromisuri și fără a aglomera spațiul.
Configurația bucătăriei este o demonstrație-școală de ergonomie, ce respectă întocmai triunghiului funcționalității. Nu am încercat să folosim tot spațiul, ci am încercat să înțelegem spațiul.
Suprafețele de lucru sunt perfect organizate, iar spațiile de depozitare sunt de așa natură încât chiar și pentru cineva care nu cunoaște bucătăria, totul se deduce intuitiv – doar la o simplă întindere de mână.
Liniște vizuală și design centrat pe comunicare
“Împreună” este sentimentul pe care l-am vizat în tot procesul de design, iar Comunicarea este cheia definitorie a proiectului.
Peninsula este piesa centrală a bucătăriei, ce oferă spațiul de dialog și pentru experiențe culinare creative, iar totodată asigură și comunicarea în relație cu natura, cu peisajul pitoresc și jocul de lumină, stabilit de vremea schimbătoare specifică zonei de depresiune.
Am păstrat un echilibru între plin și gol, prin absența unei hote insulare. Astfel că pentru hotă am optat pentru un model încastrabil în tavan și prevăzut cu un motor extern, ce asigură performanță în deplină liniște.
Pentru liniștea vizuală, am rezistat până la sfârșit tentației de a adăuga corpuri de iluminat în suspensie, lăsând astfel un spațiu larg – de respiro – prin absența oricărei forme.
Și tot pentru liniștea vizuală, am integrat o coloană cu ușă retractabilă – tip “pocket-door” – ce asigură un loc accesibil dar și discret pentru mașina de cafea și electrocasnicele de blat.
Contrastul Materialelor
Alegerea materialelor a fost pe cât de surprinzătoare pe atât de firească, încât nu cred că am avut nici măcar un semn de întrebare.
Dacă în mod normal, pentru o astfel de geometrie complexă am fi păstrat un aspect unitar, în cel mult două culori și materiale neutre, de această dată am exprimat volumetria într-un dialog de materiale foarte variate.
Coloanele în lemnul de stejar termo-tratat, o culoare obținută prin coacerea lemnului, și blaturile din ceramică InSide, cu suprafața poroasă dar blândă la atingere, sunt notele de natural-autentic.
Într-o polaritate opusă avem elementele tehnologice ale prezentului: metalul brunat al corpurilor suspendate, ca fundal în continuă schimbare, în funcție de reflexia luminii. Fermitatea este oferită de culoarea super-mată a corpurilor de bază din Fenix “Castoro Ottawa”. Tușele sunt asigurate de elementele metalice din aluminiu, în foarte elegantul finisaj Champagne.
Un modul deschis pentru mirodenii, ce integrează prizele de blat și o jardinieră poziționată strategic din punct de vedere geometric sunt elemente aproape imperceptibile, dar care închid ecuația volumetrică.
Bucătăria, inima casei
Colaborarea cu MyKitchen este pentru noi o experiență etalon, care servește drept referință pentru o relație perfectă client-designer. În decursul a doar câtorva întrevederi, timp în care am identificat provocările specifice spațiului, soluția oferită a fost atât de naturală, încât nu am avut niciun moment senzația că trebuie modificat ceva.
A existat de la bun început o intuiție și un echilibru în design, încât și acum, după 1 an de zile, ne minunăm și ne bucurăm deopotrivă, de un spațiu mic, dar care se simte mare. Iar asta se numește Artă.
Andrei
Bucătăria mea este sanctuarul meu, un loc unde îmi place să-mi petrec timpul. Designul este exact așa cum ar trebui să fie – elegant, dar subtil reconfortant. Emană un sentiment de siguranță, fiecare obiect având locul său potrivit. Designul armonios și continuu al bucătăriei reflectă caracterele noastre, oglindind conexiunea și echilibrul dintre ordine și exuberanță. Este un spațiu care se simte cu adevărat ca un atelier.
Leila
Povestea acestei bucătării este doar la început, iar noi așteptăm cu nerăbdare să gustăm delicatesele KombiNut și cu siguranță rămânem admiratori apropiați ai Leilei și a creațiilor sale artistice.
Elemente de configurație
-
Model: BLUNA (BINOVA Cucine)
-
Fronturi coloane: Furnir lemn „Rovere Termotrattato”
- Fronturi corpuri de bază: FENIX „Castoro Ottawa”
- Fronturi corpuri suspendate: Tech Alluminio „Brunito”
-
Blaturi și placări de perete – Ceramică LAMINAM InSide „Piasentina Taupe Fiammato” grosime 60/12mm
-
Sistem „Life” – finisaj lăcuit mat „Nero Traffco”
-
Electrocasnice și sanitare: Neff, Falmec, Smeg, Whirlpool, Franke.