fbpx

Lemnul

Lemnul este fără discuție cel mai spectaculos și mai complex material pentru bucătării. Folosit în general sub formă de furnir, lemnul este un element viu, așadar “se acordează” permanent la factorii mediului înconjurător: lumină, umiditate și temperatură.

Lemnul se poate prelucra în multe moduri ce implică diverse procese mecanice și de finisare complet automatizate. Dar cele mai interesante moduri de prelucrare, prin care lemnul este explorat la întregul său potențial, și prin care practic capătă viață, sunt procedeele pur artizanale, realizate exclusiv manual de către maeștrii ebeniști.

Trebuie să țineți întotdeauna cont de faptul că lemnul, fiind un material natural, poate avea variații semnificative de la un lot la altul, așadar vă puteți aștepta la variații de culoare, venatură sau densitate între mostra sau produsul pe care l-ați văzut expus în showroom și produsul pe care îl veți primi.

NB: Lemnul nu este recomandat și nu se produce pentru blaturile de lucru în bucătărie. Dacă doriți un blat de lucru cu aspect de lemn vă recomandăm blaturile din HPL.

Tipuri: în funcție de esența lemnoasă

Aplicabilitate generală: fronturi, elemente de placare verticală, blaturi de masă.

(+) aspect natural inegalabil, unicitatea fiecărui element, durabilitate, pretabil în cadrul oricărui tip de ambient și design.

(-) necesită o întreținere atentă.

Nivel de preț: înalt și foarte înalt (variază în funcție de esență și tipul de prelucrare).