fbpx

Bucătării FENIX: Magia designului italian

Caracteristicile bucătăriilor FENIX®

Ați auzit de FENIX®? Știți ce este FENIX®? V-a fost propus ca material pentru amenajarea bucătăriei? 

Rezistența la apă și stabilitatea la șoc termic au permis producătorilor italieni de bucătării din FENIX® “jocul” cu acest material și folosirea lui practic oriunde în bucătărie: uși de mobilier, blat, placări de perete, aproape de arzătoarele plitei și chiar în interiorul chiuvetei! De fapt, nu există pericolul ca bucătăriile din FENIX® să se deterioreze în apropierea unei surse de căldură sau în contact direct cu apa. Iar dacă chiuveta este în continuitate cu blatul, atunci este cea mai bună soluție din punct de vedere estetic: puteți crea un monolit perfect format din blat, fronturi și chiuveta, toate construite cu același material.

Tratamentele prin procesele nano-tehnologice fac ca suprafețele din FENIX® aplicate pe panourile brute cu emisie minimă de formaldehidă (clasa E1), implicit bucătăriile din FENIX® să fie: anti amprentă, igienice, moale la atingere, impermeabile, rezistente la impact și frecare, rezistente la solvenți, reparabile în cazul micro-zgârieturilor, cu o reducere mare a încărcăturii bacteriene și cu proprietăți anti-mucegai.

Cauți o bucătărie din FENIX®?

Hai să discutăm despre noua ta bucătărie!


Materialul FENIX®

FENIX NTM® (NanoTechMaterial) este un material inovator din larga familie a laminatelor la înaltă presiune, dezvoltat și produs exclusiv în Italia de către Arpa Industriale, folosit pentru blaturile și ușile bucătăriilor moderne, a cărui parte exterioară este alcătuită dintr-o suprafață nano-tehnologică. Acest lucru permite repararea termică a zgârieturilor.

Aproximativ 70% din structura FENIX NTM® este alcătuită din straturi de hârtie. În timpul procesului de laminare, materialul este supus simultan la căldură și presiune, pentru a produce un material omogen, neporos și de înaltă densitate.

Miezul este alcătuit din hârtie impregnată cu rășini termorezistente, în timp ce suprafața exterioară este tratată cu rășini acrilice de nouă generație. Suprafața este apoi supusă unui proces de întărire cu fascicule de electroni, care îl întărește, oferindu-i caracteristici care deschid uși de neconceput anterior în lumea designului interior.

Când este văzut sub microscop, suprafața FENIX NTM® este neuniformă, ca un peisaj plin de denivelări, astfel că în loc să se reflecte, lumina este difuză, făcând FENIX NTM® foarte opac. Suprafața sa impermeabilă împiedică trecerea prafului și a apei, care pur și simplu alunecă, făcând FENIX NTM® igienic și impermeabil.

Atunci când dimensiunile ajung la nivele infinitezimale – 1 nanometru = 1 milionime de milimetri – particulele dobândesc proprietăți fizice și chimice care au fost deja utilizate în alte domenii pentru a obține materiale noi și surprinzătoare.

Proprietățile FENIX NTM®– remediere termică a micro-zgârieturilor superficiale, anti-amprentă, reflexiei scăzută a lumini și a opacitate extremă, fiind mătăsos la atingere-, au fost proiectate la scară nano-metrică pentru a crea noi categorii de materiale.

Culorile Fenix NTM®

FENIX NTM® nu duce lipsă de alternative de culoare! Acestea pot fi:

> unicolor, ce variază de la alb pur (Bianco Kos) la negru intens (Nero Ingo), trecând prin nuanțe de gri, maro și chiar roșu, verde sau albastru

> metalizate, familia DOHA: Zinc, Bronz, Plumb și Titaniu

FENIX NTA® – Structură reală din METAL

În mai 2017 a fost lansat FENIX NTA®. Structura sa este compusă dintr-o foaie de metal cu o acoperire multi-strat și un tratament de suprafață cu rășini acrilice de nouă generație, întărite și fixate printr-un proces special. 

Plăcut la atingere, anti-amprentă, rezistent la zgârieturi și reparabil termic ca FENIX NTM®, are o rezistență ridicată la solvenți, acizi și detergenți pentru uz casnic. Datorită componentei sale metalice, aceasta îl face elegant, puternic și plin de caracter. Nu în ultimul rând, poate fi combinat ușor cu alte tipuri de materiale.

Deocamdată disponibil doar în 3 finisaje ce reprezintă un anumit metal, respectiv în doar 3 culori, FENIX NTA® poate fi: Inox Hamilton, Aur Cortez sau Argint Dukat.

Este foarte igienic, ușor de curățat, anti-amprentă, antistatic și nu necesită întreținere specială: o lavetă umedă cu apă caldă și detergenți neutri este suficientă. Pentru pete și abraziuni agresive, treceți cu buretele magic (din melamină) și ați terminat.

Cât costă o bucătărie 100% Made in Italy ? Descarcă catalogul.

Regenerarea FENIX®, ce înseamnă asta?

Prin reparații termice se înțelege repararea zgârieturilor de suprafață cu ajutorul căldurii, în special folosind un fier de călcat. 

Este suficient să puneți o bucată de prosop de hârtie umezită pe zona zgâriată, apoi așezați fierul de călcat încălzit la maxim, cel puțin 25 secunde și apoi clătiți zona reparată cu apă călduță și o lavetă din microfibră.

Cu ajutorul buretelui magic (din melamină) este suficient să frecați zona în care sunt vizibile zgârieturile; buretele poate fi folosit atât uscat, cât și ușor umed.

Astfel se explică corespondența cu pasărea Phoenix: simbolul renașterii, figura mitologică care se renaște și se reîntoarce la forma sa originală.

Întreținerea periodică și îndepărtarea petelor minore din bucătăria Fenix 

Fenix este un material care nu necesită întreținere specială:

> Pentru curățarea obișnuită este suficient să folosiți o lavetă umedă înmuiată în apă caldă sau împreună cu un detergent slab. 

> Pentru a îndepărta petele minore este suficient să folosiți o lavetă neabrazivă înmuiată în apă fierbinte.

Uși de bucătărie din FENIX

În general, ușile corpurilor de mobilier pentru bucătării Fenix sunt compuse dintr-un panou de bază acoperit cu un strat exterior de Fenix. În bucătăriile noastre, în funcție de model, folosim: 

  • Fenix pe suprafețele exterioare și interioare, placat pe panouri din MDF și canturi în aceeași culoare
  • Fenix pe suprafețele exterioare, placat pe panouri aglomerate din lemn, laminate pe suprafețele interioare și canturi ABS din aceeași culoare 
  • Panou stratificat HPL, compus la interior din straturi de fibre celulozice, impregnate cu rășini și la exterior straturi din Fenix

Blaturi de bucătărie din FENIX

Blaturile de bucătărie sunt realizate din panouri placate cu Fenix și pot avea grosimi diferite în funcție de estetica necesară pentru realizarea bucătăriei voastre unice. În bucătăriile noastre folosim ca bază un panou aglomerat din lemn, placat cu Fenix și cu canturi din ABS, rășină sintetică termorezistentă sau utilizăm ca bază un panou stratificat HPL foarte rezistent, compus intern din straturi de fibre celulozice, impregnate cu rășini iar în exterior straturi de Fenix.

Nu există încă bucătării indestructibile, dar credem că prin FENIX® ne putem apropia destul de mult de acest concept. Datorită proprietăților sale tehnologice, FENIX oferă bucătării de lux la îndemâna oricui. În showroom-ul nostru veți putea admira calitatea și eleganța bucătăriilor din FENIX, 100% Made in Italy.