fbpx

Magia design-ului italian

FENIX NTM® (NanoTechMaterial) este un material inovator din larga familie a laminatelor la înaltă presiune, dezvoltat și produs exclusiv în Italia de către Arpa Industriale, folosit pentru blaturile și ușile bucătăriilor moderne, a cărui parte exterioară este alcătuită dintr-o suprafață nano-tehnologică.

Rezistența la apă și stabilitatea la șoc termic au permis producătorilor italieni de bucătării din FENIX® „jocul” cu acest material și folosirea lui practic oriunde în bucătărie: uși de mobilier, blat, placări de perete, aproape de arzătoarele plitei și chiar în interiorul chiuvetei!

Tratamentele prin procesele nano-tehnologice permit ca suprafețele din FENIX® aplicate pe panourile brute cu emisie minimă de formaldehidă (clasa E1), implicit bucătăriile din FENIX să fie: anti-amprentă, igienice, catifelate la atingere, impermeabile, rezistente la impact și frecare, rezistente la solvenți, reparabile în cazul micro-zgârieturilor, cu o reducere mare a încărcăturii bacteriene și cu proprietăți anti-mucegai.

Suprafețele la bucătăriile din FENIX® nu se deteriorează în apropierea unei surse de căldură sau în contact direct cu apa. Iar dacă chiuveta este în continuitate cu blatul, atunci este cea mai bună soluție din punct de vedere estetic: puteți crea un monolit perfect format din blat, fronturi și chiuveta, toate construite cu același material.

Bucatarii-FENIX

Cum este produs materialul-minune?

Miezul este alcătuit din hârtie impregnată cu rășini termorezistente, în timp ce suprafața exterioară este tratată cu rășini acrilice de nouă generație.

Suprafața este apoi supusă unui proces de întărire cu fascicule de electroni, care îl întărește, oferindu-i caracteristici foarte speciale în lumea designului interior.

Când este văzut sub microscop, suprafața FENIX NTM® este neuniformă, ca un peisaj plin de denivelări, astfel că în loc să se reflecte, lumina este difuză, făcând FENIX NTM® foarte opac.

Suprafața sa impermeabilă împiedică trecerea prafului și a apei, care pur și simplu alunecă, astfel FENIX NTM® este 100% igienic și impermeabil.

De la micro la macro

Atunci când dimensiunile ajung la niveluri infinitezimale – 1 nanometru = 1 milionime de milimetri – particulele dobândesc proprietăți fizice și chimice care au fost deja utilizate în alte domenii pentru a obține materiale noi și surprinzătoare.

Proprietăți tehnice

 • Remediere termică a micro-zgârieturilor superficiale
 • Suprafață anti-amprentă
 • Reflexie scăzută la lumini și opacitate extremă
 • Mătăsos la atingere
 • Proiectat la scară nano-metrică

Culori

 • Unicolor, ce variază de la alb pur (Bianco Kos) la negru intens (Nero Ingo)
 • Nuanțe de gri, maro și chiar roșu, verde sau albastru
 • Culori metalizate, familia DOHA: Zinc, Bronz, Plumb și Titaniu
Bucatarii FENIX
Bucatarii FENIX

FENIX NTA® – Structură reală din metal

În mai 2017 a fost lansat FENIX NTA®. Structura sa este compusă dintr-o foaie de metal cu o acoperire multi-strat și un tratament de suprafață cu rășini acrilice de nouă generație, întărite și fixate printr-un proces special.

Plăcut la atingere, anti-amprentă, rezistent la zgârieturi și reparabil termic ca FENIX NTM®, are o rezistență ridicată la solvenți, acizi și detergenți pentru uz casnic.

Datorită componentei sale metalice, aceasta îl face elegant, puternic și plin de caracter. Nu în ultimul rând, poate fi combinat ușor cu alte tipuri de materiale.

Este foarte igienic, ușor de curățat, anti-amprentă, antistatic și nu necesită întreținere specială: o lavetă umedă cu apă caldă și detergenți neutri este suficientă. Pentru pete și abraziuni agresive, treceți cu buretele magic (din melamină) și ați terminat.

Disponibil în 3 finisaje metalice:

 • Inox Hamilton
 • Aur Cortez
 • Argint Dukat

Ce înseamnă regenerarea FENIX®?

Prin reparații termice se înțelege repararea zgârieturilor de suprafață cu ajutorul căldurii, în special folosind un fier de călcat.

Este suficient să puneți o bucată de prosop de hârtie umezită pe zona zgâriată, apoi așezați fierul de călcat încălzit la maxim, cel puțin 25 secunde și apoi clătiți zona reparată cu apă călduță și o lavetă din microfibră.

Cu ajutorul buretelui magic (din melamină) este suficient să frecați zona în care sunt vizibile zgârieturile; buretele poate fi folosit atât uscat, cât și ușor umed.

Astfel se explică corespondența cu pasărea Phoenix: simbolul renașterii, figura mitologică care se renaște și se reîntoarce la forma sa originală.

Întreținerea periodică și îndepărtarea petelor minore din bucătăria Fenix

Fenix este un material care nu necesită întreținere specială:

 • Pentru curățarea obișnuită este suficient să folosiți o lavetă umedă înmuiată în apă caldă sau împreună cu un detergent slab.
 • Pentru a îndepărta petele minore este suficient să folosiți o lavetă neabrazivă înmuiată în apă fierbinte.
mobilier bucatarie italia

Uși de bucătărie din FENIX

În general, ușile corpurilor de mobilier pentru bucătării Fenix sunt compuse dintr-un panou de bază acoperit cu un strat exterior de Fenix. În bucătăriile noastre, în funcție de model, folosim:

 • Fenix pe suprafețele exterioare și interioare, placat pe panouri din MDFși canturi în aceeași culoare;
 • Fenix pe suprafețele exterioare, placat pe panouri aglomerate din lemn, laminate pe suprafețele interioare și canturi ABS din aceeași culoare;
 • Panou stratificat HPL, compus la interior din straturi de fibre celulozice, impregnate cu rășini și la exterior straturi din Fenix.

Blaturi de bucătărie din FENIX

Blaturile de bucătărie sunt realizate fie din panouri placate cu Fenix, fie din Fenix stratificat (solid) și pot avea grosimi diferite în funcție de estetica necesară pentru realizarea bucătăriei voastre unice.

În bucătăriile noastre folosim ca bază un panou aglomerat din lemn, placat cu Fenix și cu canturi Unicolor, rășină sintetică termorezistentă sau utilizăm ca bază un panou stratificat HPL foarte rezistent, compus intern din straturi de fibre celulozice, impregnate cu rășini iar în exterior straturi de Fenix.

Bucatarii FENIX

Materiale de înalt etalon estetic și funcțional

Oferim o paletă extinsă de materiale inovatoare pentru construcția unei bucătării moderne.

Important în alegerea materialului este modul cum este folosită bucătăria și stabilirea punctului de convergență între factorii de estetică și funcționalitate.