Click pentru zoom.

Lignum et lapis, lemn și piatră. O rețetă de design apreciată de mii de ani.

Lemnul și piatra au fost dintotdeauna venerate pentru proprietățile lor practice și estetice. Atunci când le aducem împreună într-un proiect de bucătărie, eleganța celor două devine complementară.

Prezentăm randările 3D pentru un nou proiect de bucătărie unde libertatea de creație a venit cu o serie de rigori și rezolvări tehnice. Deși volumetria de primă vedere pare simplă, aceasta se bazează pe o armonie subtilă percepută de subconștient, armonia simetriei ascunse.

Insula de 2.40 m îmbrăcată în ceramică este aliniată geometric la fereastra din lateral-stânga pentru a conferi o perspectivă vizuală atunci când se lucrează pe insulă. Lungimea insulei este replicată în paralel cu bucătăria de perete, delimitată de blatul de lucru și placarea de perete din același material. Ochiul percepe liniște vizuală într-un cadru de simetrie cu translație.

Profilul ridicat al blatului de ceramică (profil Duna) pentru insulă se completează cu priza de deschidere a fronturilor laterale pentru a elimina mânerul.

Bazele mobilierului de la perete prezintă un dialog între două materiale – ceramica echivalentă cu finisajul insulei, cât și un spațiu de lucru cu finisaj de inox pentru activități intense de bucătărit.

Coloanele urcă înălțimea până la nivelul unei măști riflate care ascunde o țeavă, iar corpurile vitrate suspendate sunt aliniate în continuarea liniei superioare a coloanelor. Observă linia inferioară a etajerelor deschise din dreapta, aceasta delimitează partea de jos a corpurilor vitrate.

Coloanele ascund o centrală poziționată în stânga, un frigider încorporat, inclusiv o zonă de electrocasnice (cuptor, sertar termic și mașină de cafea automată incorporabilă) închisă în spatele unor pocket-doors.

De asemenea, fâșiile de lumină din plafon delimitează laterala vitrinelor, iar un corp luminos suspendat preia prim-planul ca element-vedetă.

În această bucătărie nu am inclus o vinotecă întrucât aceasta se regăsește în dining room-ul adiacent bucătăriei, ceea ce nouă ni se pare întotdeauna perfect natural deoarece se află în centrul social al casei, zona de servirea a mesei.

+++

Am lucrat acest proiect în două finisaje pentru coloane astfel încât să evaluăm cromatica pentru ambele variante – prima din lemn de eucalipt dogat, a doua dintr-un material tehnologic gri – Fenix Grigio Londra.

Materiale de compoziție:

  • Blat de lucru și placare de perete – Ceramică
  • Insulă realizată integral din ceramică pe ramă de aluminiu
  • Fronturi baze – Eucalipt dogat (varianta 1) & Fenix Grigio Londra (varianta 2)
  • Fronturi coloane – Eucalipt dogat (varianta 1) & Fenix Grigio Londra (varianta 2)

3D rendering:

Varianta 2 – Coloane Fenix Grigio Londra

Click pentru zoom.


Consultanță de proiect pentru construcția personalizată a unei bucătării moderne.

Suntem aici să te ascultăm pe tine.

Clienții vin la noi pentru sfaturi profesionale de proiectare și construcție a unei bucătării personalizate, însă ceea ce oferim în consultanță este mai presus de tehnică, oferim o ureche avizată pentru a asculta preferințe, dorințe, visuri, idei de design și materiale care reflectă stilul viitorului proprietar.

Viziunea noastră în proiectare mobilă bucătărie reflectă viziunea ta.

Te invităm la showroom să ne cunoaștem, avem multe de povestit.

Proiectare mobila bucatarie