★ Click pentru zoom.
Un univers ce gravitează în jurul bucătăriei
Am pregătit un nou proiect de bucătărie pentru un cuplu de clienți vechi MyKitchen pentru care am realizat o bucătărie acum 10 ani. Deși aveau un proiect pentru o nouă casă, cu un spațiu de locuit mai mare și grădină, au ezitat mult timp în a lua decizia finală de a se muta din vechea casă, unde se simțeau foarte bine tocmai datorită bucătăriei. În bucătărie cei doi își petrec marea majoritate a timpului cât sunt acasă.
Atunci când am început să lucrăm la noul proiect, condiția expresă a celor doi a fost ca și această nouă bucătărie să fie cel puțin la fel de spectaculoasă, confortabilă, primitoare și mai ales funcțională ca și precedenta. Avantajul nostru este de experiența anterioară cu clienții, astfel că am ajuns să le cunoaștem în profunzime cerințele, afinitățile și preferințele.
Maria este un chef pasionat care experimentează cu zeci de rețete, iar Robert este un expert în a mânca tot ce gătește Maria. Știam necesitățile fiecăruia, misiunea a fost să îmbinăm elemente de funcționalitate și design pliate pe personalitatea lor.
Bucătăria cu insulă și masă snack ca elemente centrale
- Bucătăria cu insulă ocupă o bună parte din zona de living, dar ideea a fost să o integrăm în ambient pentru a-și găsi locul firesc, pentru a deveni parte din experiența spațiului, un open space cu deschidere dublă, către living room și către terasă;
- Fiind un spațiu cu destinație dublă – bucătărie open space și living room – s-a impus de la sine să avem o delimitare, o partiționare realizată prin intermediul insulei cu masă snack (care devine uneori ca home office), pentru a evita senzația de ‘a locui în bucătărie’;
- Observă biblioteca din stânga bucătăriei, un element care pune în valoare spațiul de perete și permite loc de depozitare pentru cărți și obiecte decorative sau funcționale.
- În partea din dreapta celor două cuptoare, avem o coloană cu mâner baghetă care ascunde frigiderul încorporat.
Jardiniera ca element de partiție
- Elementul de partiție este insula cu masa snack și jardinieră, astfel se face o delimitare între zone.
- Jardiniera este un element special conceput pentru această bucătărie, realizată din marmură recompusă, perfectă pentru mica grădină de interior cu plante aromatice mereu fresh.
O bucătărie cu deschidere către grădină
- Masa snack este orientată către o superbă terasă, iar bucătăria open space este gândită pentru a oferi această perspectivă exterioară;
Hota ca element de design
- Hota care planează deasupra plitei și grădiniței de plante aromatice are funcție dublă, atât pentru preluarea aburului de gătire, cât și pentru iluminarea spațiului de lucru;
- În perspectiva de fundal, avem un living room cu vitrine suspendate și retroiluminate pentru obiecte decorative. Maria are o colecție impresionantă de veselă elegantă și accesorii de bucătărie, astfel vitrinele sunt perfecte pentru prezentarea colecției.
- Am utilizat același lemn al mesei snack pentru placarea de perete cu etajere iluminate din living room, placare similară în concept cu etajerele iluminate din bucătărie.
Materiale de inspirație naturală
- Corpuri suspendate: Lemn de stejar riflat (plise) cu patină de tabac
- Baze și coloane, placare de perete: Fenix Verde Commodoro, detalii de aluminiu-șampanie
- Blaturi din ceramică Laminam Pietra Porfido Marrone cu suprafață ușor aspră
- Vitrine de sticlă
- Modul de blat din sticlă fumurie
Cum am abordat proiectul?
Această bucătărie integrează multe din elementele noastre preferate pentru design de bucătărie modernă – concept, spațialitate, armonie între geometrie și alegerea materialelor.
Ideea principală a fost să punem în valoare spațiul astfel încât bucătăria să devină un element central de atenție. Cei doi clienți petrec foarte mult timp în bucătărie, astfel pupitrul de comandă trebuie să fie multi-funcțional – să primească lumină dinspre terasă, să aibă deschidere către living room, să poată întreține musafiri, să fie utilă pentru gătit.
Am lucrat cu materiale de inspirație naturală, lemn (simplu și riflat) și două tipuri de piatră pentru blat și placări, inclusiv un material tehnologic (Fenix), dar reprezentat în cromatică naturală (verde), juxtapuse alături de sticlă pentru a contura o personalitate bucătăriei.
→ Andrei Gângă, Art Director MyKitchen Studio
Te gândești la un proiect de design de bucătărie?
Clienții vin la noi pentru sfaturi profesionale de proiectare și construcție a unei bucătării personalizate, însă ceea ce oferim în consultanță este mai presus de tehnică. Oferim o ureche avizată pentru a asculta preferințe, dorințe, visuri, idei de design și materiale care reflectă stilul viitorului proprietar.
Viziunea noastră în proiectarea bucătăriei reflectă viziunea ta.
Programări de consultanță
Alege data programării și un interval orar pentru o discuție de consultanță design de bucătărie la showroom MyKitchen Studio.