fbpx

Noua bucătărie albă dintr-un apartment Altbau din Viena → trei culturi, trei funcții, un singur spațiu.

Prezentăm randările 3D pentru noul nostru proiect de amenajare interioară dezvoltat pentru o clientă de naționalitate română din Viena care locuiește într-un apartament tip Altbau (clădire veche), alături de soțul său francez.

La nivel arhitectural, apartamentul păstrează câteva detalii specifice – înălțimea plafonului (3.30 m), tâmplăria ferestrelor cu cercevele de lemn, inclusiv înălțimea, lățimea și formatul de toc al ușilor.

bucătărie albă

Bucătărie + Dining room + Living room într-un singur spațiu

Gazdele casei au dorit o bucătărie albă pentru a se integra perfect în contextul general dominat de alb, culoare foarte apreciată de vienezi. Un criteriu de design a fost să respectăm arhitectura și atmosfera vieneză, dar să aducem elemente moderne și personale celor 3 culturi care se îmbină în același spațiu – română, franceză și vieneză.

bucătărie albă

Zona de bucătărie

 • Grup de coloane → Mobilierul de bucătărie all-white (H: 3.10 m) cuprinde un grup de coloane care include un frigider încorporat în partea din dreapta, cuptor și sertar termic pe centru, inclusiv o zonă de depozitare ascunsă pe partea din stânga, după ușă, pentru mici electrocasnice de bucătărie.
 • Corpurile suspendate → sunt întrerupte la mijloc de un corp cu etajere pentru alternanță volumetrică, iar placarea de perete din lemn aduce un element de contrast, cât și o asortare cu boiseria din dining room.
 • Bazele → includ o plită cu absorbție în blat, o mașină de spălat între plită și chiuvetă, ascunsă după un front care simulează sertarele pentru continuitate stilistică. De asemenea, în partea din stânga a chiuvetei avem un frigider de băuturi ca mini-bar. Blatul de lucru și placarea de perete sunt realizate din ceramică.
bucătărie albă

Zona de dining

 • În continuarea bucătăriei albe avem o zonă de dining room cu masă rotundă de cafenea franțuzească și o boiserie de lemn cu placare de lemn retroiluminată. Lemnul a funcționat ca simbol pentru elementul personal românesc pentru gazda casei.
bucătărie albă

Zona de living

 • Spațiul este partiționat astfel încât să includă și o canapea orientată spre televizor, parte din zona de living room.
 • Consola TV este din Fenix, iar consola secundară este realizată cu finisaj ciment și poate fi utilizată ca depozitare pentru elemente de bucătărie sau obiecte decorative.

Am reușit să îmbinăm în acest spațiu 3 funcțiuni diferite care nu se suprapun, ci se completează reciproc – bucătăria, zona de dining room și zona de living room. Bucătăria se pierde în contextul general dominat de alb, iar lemnul boiseriei se integrează foarte bine cu lemnul parchetului.

Materiale

 • Boiserie și placare de perete: Noce Canaletto
 • Baze și coloane: Lăcuit mat alb (Titan White)
 • Corpuri suspendate: Lăcuit lucios alb (Titan White)
 • Blat de lucru și placare: Quartz Vermont (Santa Margherita)
 • Consolă TV – Fenix negru
 • Consolă living room – Cemento Giove

Dormitor și dressing room

Pentru a înțelege “trucul” vizual din amenajarea dormitorului, trebuie să vezi perspectiva de sus:

Am păstrat poziționarea patului centrată pe fereastră pentru lumină naturală și am decis să utilizăm nișa din partea dreaptă a camerei pentru a integra un dressing proiectat la comandă.

 • Dressing-ul este proiectat pentru a disimula volume și adâncimi într-un spațiu relativ restrâns;
 • Partea din dreapta a dressing-ului este realizată cu fronturi din sticlă pentru garderoba zilnică;
 • Prima ușă albă din stânga ascunde etajere pentru depozitare la îndemână;
 • Cele două uși albe centrale se deschid pentru a accesa corpurile de mobilier din interiorul nișei;
 • Fundalul dressing-urilor este realizat cu placare din ceramică neagră pentru a oferi un contrast cu finisajul alb și complementaritate cu fronturile vitrate;
 • Patul este comandă specială din colecția furnizorilor noștri italieni, alături de tăblia de pat tapițată și satelitul de noptieră, iar culoarea gri uniformă asigură tranziția cromatică de la alb la negru.

3D rendering:


Consultanță de proiect pentru construcția personalizată a unei bucătării moderne.

Suntem aici să te ascultăm pe tine.

Clienții vin la noi pentru sfaturi profesionale de proiectare și construcție a unei bucătării personalizate, însă ceea ce oferim în consultanță este mai presus de tehnică, oferim o ureche avizată pentru a asculta preferințe, dorințe, visuri, idei de design și materiale care reflectă stilul viitorului proprietar.

Viziunea noastră în proiectare mobilă bucătărie reflectă viziunea ta.

Te invităm la showroom să ne cunoaștem, avem multe de povestit.

Proiectare mobila bucatarie
 • Proiect anteriorMK_Project_14

 • Următorul proiectMK_Project_16

MY KITCHEN STUDIO

Programări consultanță

Alege o dată și un interval orar din formular pentru a realiza o programare de consultanță design de bucătărie la showroom MyKitchen Studio.

MyKitchen. Bucătării cu personalitate.