fbpx

Galerie foto

★ Click pentru zoom.

O bucătărie ca un tablou în 4 anotimpuri

Am proiectat această configurație de bucătărie Binova Cucine pentru un cuplu matur, astfel am căutat un tip de abordare matură în privința materialelor, a geometriei și a funcționalității în bucătărie. Misiunea a fost să îmbinăm două viziuni diferite despre cum ar trebui să arate bucătăria și am căutat o cale de mijloc care îmbină influențe din partea celor doi clienți.

Conceptul de la care am pornit a fost Echilibrul și am explorat mijloacele care permit acest echilibru în designul de mobilier. Alegerea materialelor a urmărit o idee dominantă – să îmbinăm într-un mod natural materiale care inspiră trecerea anotimpurilor – primăvară (sticlă), vară (lemn), toamnă (ceramică) și iarnă (inox).

Echilibrul este o chestiune de simetrie

 • Bazele din stânga, insula centrală și coloanele cu vitrină sunt proiectate la aceeași lungime și sunt poziționate pe aceeași axă orizontală. Pentru a delimita perceptual acest aspect, lungimea bazelor din stânga este accentuată de plintă.
 • Linia de poziționare a corpurilor suspendate din stânga, de deasupra hotei, este echivalentă cu linia de poziționare a corpurilor vitrate din dreapta, de deasupra electrocasnicelor.
 • Ultima coloană din stânga de la fereastră este o placare de perete care ascunde un stâlp de susținere, însă în partea dreaptă avem o coloană cu spații de depozitare, astfel păstrăm echilibrul volumelor de mobilier.

Un detaliu asimetric întărește regula simetriei

 • Observă consola de blat care integrează chiuveta, este ușor ridicată și încadrată de o ramă de ceramică de 12 mm. Această consolă întrerupe ritmul monobloc al geometriei insulei și servește unor funcții utile – este dedicată zonei de spălare și nu permite scurgeri de apă către restul insulei.
 • Consola de blat care integrează chiuveta evocă greutate și soliditate, dar fronturile sunt slim, de 12 mm, la fel ca și grosimea blatului, astfel realizăm un contrapunct cu aceleași elemente reinterpretate.

Alternanțe calculate în alegerea materialelor

 • Cei doi clienți au gusturi relativ diferite, astfel am căutat să le îmbinăm la nivel complementar. Doamna preferă esență de lemn cu aspect natural și vitrine de sticlă, domnul dorește materiale masculine, inox și piatră.
 • Am mediat această relație prin alegerea unor fronturi de sticlă bronz sablată chimic pe ramă de aluminiu pentru coloanele și bazele din stânga (Spechio Bronzo Opaco), iar pentru coloanele din dreapta am optat pentru coloane cu fronturi de lemn Rovere Termotratatto, alături de coloane vitrate cu sticlă Fume care integrează și electrocasnicele.
 • Corpurile suspendate din stânga sunt din ceramică riflată, iar placarea de perete este din ceramică lisă, la fel ca și insula.
 • Pentru mobilierul din stânga, zona creată pentru plita cu hotă cu absorbție este definită la orizontală de blatul de inox, iar inoxul îmbracă și lateralele acestei zone, inclusiv secțiunea superioară, de deasupra corpurilor suspendate.
 • Pentru coloanele din dreapta, lateralele interioare ale vitrinelor sunt din lemn, iar placarea din spate este din ceramică, un detaliu invizibil în randări, dar de mare efect în realitate.
 • Coloanele din dreapta integrează două combine frigorifice cu deschidere Push în fiecare dintre corpurile laterale ale vitrinei.

Insula este elementul care mediază geometria configurației

 • Insula este un element-vedetă al bucătăriei, cu prezență monobloc și ușor asimetrică, cu fronturi de ceramică (Calacatta X-Stone) și blat slim de inox de 12 mm.
 • Chiuveta integrată în consola de piatră este tot din inox, de la Barazza.
 • Spațiul generos de depozitare din interiorul insulei permite ordine și accesibilitate în bucătărie.

Materiale în 4 anotimpuri

 • Fronturi coloane, supracoloane + baze stânga: Sticlă Spechio Bronzo Opaco
 • Fronturi corpuri suspendate stânga: Ceramică riflată (Calacatta X-Stone)
 • Fronturi insulă: Ceramică (Calacatta X-Stone)
 • Blat insulă și blat baze stânga: Inox
 • Fronturi coloane dreapta: Lemn Rovere Carbone Termotratatto
 • Fronturi vitrine: Sticlă fume stop-sol
ECHIPA MY KITCHEN STUDIO

Cum am abordat proiectul?

Această bucătărie integrează multe din elementele noastre preferate pentru design de bucătărie modernă – concept artistic (4 anotimpuri), geometrie aparte, materiale luxury, aliniamente, matematică, funcționalitate, liniște vizuală.

Clienții noștri au dorit o insulă de ceramică în mijlocul spațiului de bucătărie, astfel am concentrat atenția pe insulă ca element principal.

Pentru corpurile laterale, am căutat un efect în oglindă, cu simetrie la nivel de concept, dar cu alternanțe în materie de forme și alegerea materialelor pentru a crea un balans.

Am lucrat cu materiale tehnologice, două tipuri de sticlă, inox, dar și cu materiale naturale, ceramică și lemn, juxtapuse în doze precise pentru a contura o personalitate matură bucătăriei.

→ Andrei Gângă, Art Director MyKitchen Studio

Te gândești la un proiect de design de bucătărie?

Clienții vin la noi pentru sfaturi profesionale de proiectare și construcție a unei bucătării personalizate, însă ceea ce oferim în consultanță este mai presus de tehnică. Oferim o ureche avizată pentru a asculta preferințe, dorințe, visuri, idei de design și materiale care reflectă stilul viitorului proprietar.

Viziunea noastră în proiectarea bucătăriei reflectă viziunea ta.

Programări de consultanță

Alege data programării și un interval orar pentru o discuție de consultanță design de bucătărie la showroom MyKitchen Studio.

 • Proiect anteriorMK_Project_23 – Bucătărie open space destructurată ca un joc de Tetris și reordonată într-un sistem logic

MY KITCHEN STUDIO

Programări consultanță

Alege o dată și un interval orar din formular pentru a realiza o programare de consultanță design de bucătărie la showroom MyKitchen Studio.

MyKitchen. Bucătării cu personalitate.