fbpx

★ Click pe foto pentru o versiune mai mare.

O bucătărie rațională și sofisticată într-un spațiu ideal pentru design bazat pe utilitate

Prezentăm o configurație de bucătărie în formă de golf – „a golfo”, cum zic italienii – realizată în formă de U + masa snack care închide geometria.

Ne place acest proiect „de manual” pentru că avem o bucătărie dotată cu absolut tot ce trebuie – spațiu de pregătire, de depozitare, spațiu de servire a mesei, spațiu de respiro, tehnologie ascunsă.

Atunci când totul este pus la punct, ca într-un tabel Excel, ansamblul oferă liniște vizuală.

 • Vezi cele două ferestre simetrice perfect centrate pe cameră. Am poziționat plita centrată față de fereastra din față, iar chiuveta centrată pe fereastra din lateral.
 • Vitrina din fața ferestrei laterale este un element simbolic și util – acesta oferă simetria unei a treia ferestre, iar noaptea este luminată LED. Lateralele vitrinei sunt din același material ca și masa snack și coloana de lemn.
 • Centrala termică e încorporată în coloana cu finisaj de lemn (același material ca și masa snack), cu volum ieșit în evidență cu 15 centrimetri. Înălțimea acesteia nu urcă până la tavan, ci este compensată de corpuri suplimentare care nu obturează led-ul plafonului, pentru a păstra planeitate. Dotată cu o planșă de lemn ca mâner, coloana poate fi deschisă ușor pentru acces la centrală.
 • Frigiderul e situat în prima coloană din stânga centralei, iar sub cuptor avem un congelator încorporat, urmat de mașina de vase încorporată în prima bază.
 • Chiuveta mare (70 cm) undermount de la Barazza cuprinde toate accesoriile și oferă spațiu generos pentru spălarea vaselor și alimentelor.
 • Plită pe gaz Barazza de 120 cm este dotată cu 4 arzătoare în linie, fiind montată la nivel cu blatul.
 • Finisajul pentru blatul de lucru (Royal Black, 12 mm) este din piatră recompusă din marmură, realizată din 4 sau 5 tipuri de marmură turnate într-un strat de rășină acrilică. Suprafața are o peliculă de protecție, iar la atingere are o reliefare discretă, se simte fiecare particulă din mozaic.
 • Masa snack din melamină este proiectată cu un plan mai jos pentru a asigura tranziția între înălțimi, forme și volume. Finisajul este același utilizat pentru coloană și lateralele vitrinei, o textură de lemn care se apropie ca stil de parchetul încadrat în gresia podelei.
 • Ne-am ghidat după o serie de repere de simetrie – am păstrat raportul lățimilor și modelul de pe jos din parchetul integrat în gresie, iar axonometria încăperii încadrează toate zonele principale de tranziție și lucru în bucătărie.

Am creat această bucătărie ca pentru un Master Chef. Din fericire pentru noi, am lucrat cu un spațiu ideal (5 metri x 3.80 metri), bine gândit din prima. Acesta este meritul clientului pentru că a fost prevăzător cu spațiile tehnice – hotă, apă, gaze.

Clientul a avut grijă din timp să pregătească spațiul cu idei tehnice foarte bune, a respectat strict dimensiuni, poziționări, toate recomandările de bune practici. Sofisticarea acestei bucătării vine din corectitudine, totul e ușor de înțeles, subestimat, bine gândit.

Pentru noi, asta înseamnă o bucătărie rațională, una care poate fi utilizată din pură intuiție.

→ Andrei Gângă, Art Director MyKitchen Studio

Materiale de compoziție:

 • Baze și grup de coloane → Bilaminat Vizone
 • Blat de lucru → Royal Black, grosime 12 mm
 • Coloană, masă snack, laterale vitrină → Lemn
 • Vitrină → Sticlă, iluminare LED

Consultanță de proiect pentru construcția personalizată a unei bucătării moderne.

Suntem aici să te ascultăm pe tine.

Clienții vin la noi pentru sfaturi profesionale de proiectare și construcție a unei bucătării personalizate, însă ceea ce oferim în consultanță este mai presus de tehnică, oferim o ureche avizată pentru a asculta preferințe, dorințe, visuri, idei de design și materiale care reflectă stilul viitorului proprietar.

Viziunea noastră în proiectare mobilă bucătărie reflectă viziunea ta.

Programări de consultanță

Alege un consultant disponibil, data programării și un interval orar pentru o discuție de consultanță design de bucătărie la showroom MyKitchen Studio.

 • Proiect anteriorMK_Project_17

 • Următorul proiectMK_Project_19 – Open space kitchen

MY KITCHEN STUDIO

Programări consultanță

Alege o dată și un interval orar din formular pentru a realiza o programare de consultanță design de bucătărie la showroom MyKitchen Studio.

MyKitchen. Bucătării cu personalitate.