fbpx

Melaminice

Panourile melaminice sunt cele mai folosite materiale din industria mobilierului de bucătărie. În general, sunt catalogate simplu ca “PAL”, deși este complet incorect a cataloga toate tipurile de panouri melaminice astfel.

Există diferențe majore în funcție de calitatea decorului (imaginea materialului care este reprodus), modul de impregnare și acoperire a suprafeței cu rășini melaminice sau tipul și grosimea materialului suport. De asemenea, procedeul de bordare (cantuire) este un factor foarte important, ce asigură “impermeabilitatea” și rezistența materialului.

Chiar dacă este un material economic, cele mai recente tehnologii fac ca panourile melaminice să fie apreciate de către clienții interesați de un preț optim dar și un design actual.

NB: Panourile melaminice folosite pentru realizarea carcaselor sunt diferite față de cele folosite în realizarea fronturilor. Acestea sunt concepute astfel încât să asigure stabilitate și rezistență crescută.

Tipuri: cașerat (hârtie impregnată), melaminat, melaminat termostructurat, melaminat specific pentru carcase și structuri.

Aplicabilitate generală: fronturi, elemente de placare verticală, carcase și structuri

(+) prețul scăzut, multitudinea de finisaje ce reproduc alte materiale.

(-) aspect artificial, se amprentează ușor, canturi aplicate.

Nivel de preț: ipexpert-buline