fbpx

Sticla

În bucătărie, sticla este materialul ce oferă perfecțiunea suprafeței, completată de transluciditate, aspectul de spațialitate și acel efect optic special de “volum redus”. Sticla poate fi produsă în orice culoare și poate avea aspect lucios sau mat-satinat (“satinarea” se face printr-un proces chimic de expunere controlată a suprafeței vizibile la acizi).

Sticla oferă o imensă listă de proprietăți și utilizată în mod corespunzător pentru a putea fi folosită pentru fronturi de bucătărie, nu aveți de ce să vă faceți griji că se va sparge; sticla este securizată, așadar de aproape 5 ori mai rezistentă față de sticla normală. În plus, nu își va pierde deloc aspectul în timp.

Un procedeu comun în producția de mobilier de bucătărie este lipirea panourilor de sticlă pe un panou-suport (PAL sau MDF), dar acest procedeu implică restricționări dimensionale și de greutate a panourilor și poate genera probleme de stabilitate în timp – efectul final fiind chiar crăparea sticlei.

De aceea, s-a dezvoltat o nouă tehnologie de folosire a sticlei pentru fronturile de bucătărie, și anume aplicarea panourilor de sticlă pe rame de aluminiu – ramele fiind vizibile doar pe spatele panourilor.

Aplicabilitate generală: fronturi și elemente de placare verticale

(+) aspectul incomparabil, complet impermeabilă, nu își modifică aspectul în timp, rezistentă la zgâriere și se întreține ușor

(-) nu sunt

Nivel de preț: ipexpert-buline